Uitgeruste Mazraoui geniet van Ajax: 'Springen als een kleine hooligan'

Reacties

Noussair Mazraoui is helemaal klaar voor zijn rentree tegen Excelsior zaterdagavond. De rechtsback zegt zich fris te voelen na zijn schorsingen te hebben uitgezeten, al was het ook lastig om toe te kijken.

Uitgeruste Mazraoui geniet van Ajax: 'Springen als een kleine hooligan'

Mazraoui was in de Eredivisie voor twee duels geschorst na zijn rode kaart in de topper tegen PSV en moest in de Champions League woensdag tegen Juventus toekijken na eerder al drie keer geel te hebben gekregen in het miljardenbal. Vanaf de tribune was de spanning om te snijden, vertelt de rechtsback op het clubkanaal. 'Ik had meer spanning dan op het veld. Ik was een soort kleine hooligan op dat moment. Bij iedere kans in de lucht springen en dat soort dingen', zegt Mazraoui met een grote glimlach.

De 21-jarige verdediger heeft roerige weken achter de rug door zijn grote rol bij de 3-1 gewonnen kraker tegen PSV. Hij blikt nog een keer terug op die clash en zijn overtreding ten opzichte van Angeliño: 'Het was wel pijnlijk. Nu kan ik erom lachen, omdat we met 3-1 hebben gewonnen. Maar het kon ook zomaar anders aflopen. Angeliño zei zelf ook al dat er met hem niets aan de hand was, maar natuurlijk was het wel gevaarlijk spel. Mijn voet was te hoog en de bal was ergens anders.'

Op weg naar de kleedkamer merkt Mazraoui in de catacomben al dat PSV heeft toegeslagen. 'Dan hoor je meteen gejuich en denk je nee toch. Dan loop je naar de tv en zie je Luuk de Jong juichend weglopen. Toen zakte de moed wel in mijn schoenen. Ik ging snel douchen en heb een paar gebedjes gedaan. Toen ik weer bij de tv was, zag ik dat er een VAR-moment was. Bij die penalty was ik enorm blij en bij de 3-1 was het natuurlijk helemaal afgelopen. Ik heb Neres heel erg bedankt', aldus de Ajacied.

Onbedoeld heeft Mazraoui door de schorsingen rust gepakt in aanloop naar de slotfase van het seizoen. Daags voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior (aftrap 18.30 uur) zegt de concurrent van Joël Veltman zich uitstekend te voelen. 'De rust heeft me goed gedaan, maar het is natuurlijk niet zo dat ik het expres heb gedaan', zegt de Marokkaans international, die vertrouwen heeft in het vasthouden van de voorsprong op PSV. 'Dit mag en kan je niet meer weggeven.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'De Ligt is de oudste negentienjarige ooit op een voetbalveld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.