Uitgerekend tegen Sparta scoort Oost voor VVV

VVV-Venlo boekte tegen Sparta Rotterdam de tweede zege op rij. Uitgerekend oud-Spartaan Jason Oost nam een doelpunt voor zijn rekening tijdens de 2-0 overwinning in De Koel.

Oost zat afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract bij Sparta was afgelopen. De 25-jarige aanvaller onderhandelde nog wel met de club uit Spangen, maar tekende uiteindelijk in Venlo.

VVV spinde er tegen de directe concurrent garen bij. Na 59 minuten tikte Oost de bal tegen het net na een voorzet van Mike Mapuya. Die voorsprong was verdiend, want de thuisclub toonde meer lef tegen het makke Sparta.

De Rotterdamse coach Gert Aandewiel moet met lede ogen hebben aangezien hoe zijn ploeg ook in de elfde wedstrijd van het seizoen niet tot winst kwam. Nadat Samir El Gaaouiri met twee gele kaarten van het veld was gestuurd, speelde Sparta speelde meer dan twintig minuten tegen tien man. Kansen kregen de gasten nauwelijks.

VVV liep in ondertal zelfs uit. Nordin Amrabat besliste de wedstrijd na een goed uitgevoerde counter. De malaise van Sparta werd nog groter toen de debuterende Cees Toet een rode kaart kreeg.

De Venlonaren maken na twee overwinningen een aardige sprong op de ranglijst. Sparta blijft troosteloos onderaan staan.