Uitblinker Havertz doet wat Ziyech naliet in sterke serie Chelsea

Reacties

Chelsea heeft zijn sterke reeks onder Thomas Tuchel een passend vervolg gegeven in de thuiswedstrijd tegen Everton. Kai Havertz maakte op Stamford Bridge het verschil voor de Londenaren, die als nummer vier van de ranglijst goede zaken doen in de Premier League.

Uitblinker Havertz doet wat Ziyech naliet in sterke serie Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Everton
Everton

Voor Chelsea was Everton-thuis een volgende test in een zware serie. Tegen Manchester United werd eind februari met 0-0 gelijkgespeeld, waarna vorige week donderdag een knappe overwinning op bezoek bij Liverpool volgde. In die twee topwedstrijden kreeg Hakim Ziyech van Tuchel een kans in de basis. De ex-Ajacied kon zich niet onderscheiden en moest het maandagavond doen met een rol als reserve. De Duitse manager gaf in zijn 3-4-2-1-systeem de voorkeur aan Callum Hudson-Odoi en Kai Havertz als twee aanvallende middenvelders. Met name Havertz was tegen Everton uitstekend op dreef.

De zomeraanwinst vertolkte een hoofdrol bij het openingsdoelpunt. Chelsea combineerde vlot op weg naar de 1-0. Hudson-Odoi lanceerde Marcos Alonso en Havertz anticipeerde goed op de snelle voorzet van de Spanjaard. De Duitser stuurde de bal zonder aan te nemen richting de verre hoek en zag zijn schot van richting veranderd worden door Ben Godfrey, waardoor Everton-goalie Jordan Pickford helemaal kansloos was. Dat Chelsea in de 31ste minuut op voorsprong kwam, was dikverdiend. Everton was als uitdager van de topvier naar Londen afgereisd, maar op het veld bleek het verschil tussen de nummer vier en vijf van Engeland groter dan de ranglijst deed vermoeden.

Chelsea bleef in een hoog tempo spelen en leek in de 54ste minuut op 2-0 te komen. Havertz rondde knap af, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de linkspoot de bal met zijn arm had geraakt bij het aannemen in het vijandelijke strafschopgebied. De vervanger van Ziyech had een grote rol bij vele aanvallen en versierde na ruim een uur een strafschop. Pickford kwam snel uit in de hoop Havertz te kunnen afstoppen en haalde de voormalige sterspeler van Bayer Leverkusen neer. Jorginho benutte de penalty feilloos: 2-0.

Everton had het aan Pickford te danken dat de score in de slotfase niet verder opliep. De energie waarmee Chelsea zocht naar het derde doelpunt was verbluffend. Net zo indrukwekkend zijn de defensieve prestaties van The Blues vanaf de debuutwedstrijd van Tuchel op 27 januari. Chelsea kreeg in de elf wedstrijden onder de Duitser slechts twee goals tegen en heeft negen keer de nul gehouden. In de top van de Premier League heeft de club nu een marge ten opzichte van de concurrenten bij de strijd om een Champions League-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.