Horrorreeks op Anfield krijgt voor Liverpool vervolg tegen Chelsea

Liverpool is het helemaal kwijt op het eigen Anfield. De kampioen van Engeland ging donderdagavond kopje onder tegen Chelsea en heeft nu zijn laatste vijf thuiswedstrijden in de Premier League verloren. Een plek in de topvier raakt steeds verder uit het zicht.

Liverpool
Liverpool
0 - 1
Chelsea
Chelsea

De cijfers van Liverpool in thuisduels zijn haast niet te geloven en volstrekt kampioen-onwaardig. Anfield was lange tijd juist een vesting, een stadion waar voor tegenstanders niets te halen viel, maar dat is de laatste weken totaal anders. Voor de vijf thuisnederlagen op rij werd er door Liverpool ook al niet gewonnen van Manchester United (0-0) en West Bromwich Albion (1-1). De laatste zege in eigen huis dateert alweer van 16 december, toen Tottenham Hotspur opzij werd gezet.

Een ander bijzonder feitje: Liverpool heeft in zijn laatste twaalf competitiewedstrijden maar één keer gescoord in de eerste helft. Een doelpunt maken voor rust lukte ook tegen Chelsea weer niet. De bezoekers (met Hakim Ziyech opnieuw in de basis) waren in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en Timo Werner leek Chelsea bij zijn derde kans van de wedstrijd op voorsprong te zetten. De VAR stak daar een stokje voor en dat zorgde weer voor felle discussies op social media.

Georginio Wijnaldum en co kwamen met de schrik vrij, maar vlak voor rust viel de 0-1 alsnog. Mason Mount werd de diepte in gestuurd, kwam van links naar binnen en liet Alisson Becker met een droge knal kansloos. Liverpool moest door de prachtige goal van de voormalig Vitessenaar in de tweede helft in de achtervolging en dacht recht te hebben op een strafschop toen Ngolo Kanté hands maakte. Er werd echter niet gefloten en de VAR zag geen reden om in te grijpen.

Liverpool moest het op eigen kracht doen, maar Chelsea bleef de gevaarlijkste ploeg. Zo werd een schot van Ziyech van de doellijn gehaald door Andy Robertson en redde Alisson toen hij oog in oog stond met Werner. Liverpool liet simpelweg te weinig zien en met de overwinning kreeg Chelsea waar het recht op had. De Londenaren staan nu vierde in de Premier League, met een voorsprong van vier punten op nummer zeven Liverpool. Voor The Reds dreigt het nu echt een rampseizoen te worden.