Kritiek op Ziyech na teleurstellende rentree in Chelsea-basis

Reacties

Hakim Ziyech kreeg onder Thomas Tuchel nog niet bijster veel speelminuten, maar mocht het zondag opeens vanaf het begin laten zien in de competitietopper tegen Manchester United. Met een teleurstellend optreden liet Ziyech echter niet aan Tuchel zien dat hij in de Chelsea-basis thuis hoort.

Kritiek op Ziyech na teleurstellende rentree in Chelsea-basis
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Tuchel liet Ziyech zondag pas voor de tweede keer in zijn tijd bij Chelsea aan de aftrap verschijnen voor een wedstrijd in de Premier League. Ziyech speelde wat meer naar binnen dan in de meeste van zijn wedstrijden in Engeland en had de opdracht om de defensie van United open te breken. De voormalig Ajacied kwam echter nauwelijks in het stuk voor.

Ziyech was vooral in de eerste helft onzichtbaar, wat tot veel kritiek op social media leidde. Ook na rust stelde Ziyech teleur, al trok hij nu wél de aandacht. De middenvelder kreeg de grootste kans van de wedstrijd, toen hij met een lage voorzet werd gevonden door Ben Chilwell. Het schot van Ziyech miste de precisie en werd gekeerd door David de Gea.

Voormalig Chelsea-spits Jerrel Hasselbaink, tegenwoordig werkzaam als coach van Burton Albion én analist voor Sky Sports, zag het hoofdschuddend aan. 'Hij moet daar echt scoren', bekritiseerde Hasselbaink Ziyech. 'Hij krijgt de bal op zijn linkervoet, zijn sterke voet, en heeft het doel voor zich. Dit moet gewoon een doelpunt zijn.'

Bij de spelersbeoordelingen van Football.London krijgt Ziyech met een 5 het laagste rapportcijfer. 'Hij was heel zwak in de eerste helft en gaf de bal veel te vaak weg', luidt het oordeel. 'Ook na rust was hij stil. Geen goede dag voor de Marokkaan.' Ook de London Evening Standard geeft Ziyech een 5. 'Nog steeds ver verwijderd van zijn beste versie', concludeert de regionale krant. 

Zo is het maar zeer de vraag of Tuchel in de volgende wedstrijd weer voor Ziyech zal kiezen. De technicus had bij het eerste competitieduel onder leiding van de opvolger van Frank Lampard nog een basisplaats tegen Wolverhampton Wanderers, maar ontbrak vervolgens tegen Burnley, omdat hij overbelast was. Eenmaal terug werd Ziyech niet ingezet tegen Tottenham Hotspur, Sheffield United en Newcastle United, voordat hij genoegen moest nemen met een invalbeurt van een klein kwartier tegen Southampton. Zondag deed hij tegen United 78 minuten mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.