UEFA zwicht niet voor Spaanse woede omtrent Van Boekel

Reacties

De UEFA behoudt 'gewoon' het vertrouwen in Pol van Boekel. De Nederlandse arbiter is aangesteld als videoscheidsrechter bij de Champions League-wedstrijd tussen Atlético Madrid en Club Brugge. Hij zal arbiter Danny Makkelie bijstaan.

UEFA zwicht niet voor Spaanse woede omtrent Van Boekel
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Van Boekel was dinsdag actief als VAR bij het duel tussen Internazionale en Barcelona (1-0). Hij zag in de slotfase niets in een handsbal van Denzel Dumfries, waardoor arbiter Slavko Vincic niet naar de kant werd geroepen om de beelden te bekijken. Volgens media in Spanje zou Joan Laporta een brief hebben gestuurd naar de UEFA waarin werd gevraagd of Van Boekel nooit meer bij wedstrijden van de Catalanen actief kan zijn. Uiteindelijk diende Barcelona geen officiële klacht in.

Spaanse media verbaasden zich twee dagen later over het feit dat Van Boekel als VAR wél een handsbal opmerkte in het Europa League-duel tussen AS Roma en Real Betis (1-2). Kranten als Marca en Mundo Deportivo stelden dat er sprake was van een soortgelijke situatie als bij Inter - Barcelona. Makkelie merkte een handsbal op van Aitor Ruibal, waarna Paulo Dybala een penalty benutte voor Roma.

Tijdens het duel tussen Atlético en Club wordt Van Boekel dinsdag als VAR geassisteerd door Angelos Evangelou. Op het veld staan behalve Makkelie ook assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries, plus vierde official Allard Lindhout. Voor Makkelie wordt het na Bayern München - Barcelona (2-0) en Chelsea - AC Milan (3-0) zijn derde Champions League-wedstrijd dit seizoen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.