Barça laat zaak-Van Boekel vallen: geen officiële klacht naar UEFA

Reacties

Barcelona zal geen officiële klacht indienen bij de UEFA na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Internazionale. VAR Pol van Boekel was de gebeten hond na een situatie in de slotfase en kort na de wedstrijd liepen de emoties nog hoog op.

Barça laat zaak-Van Boekel vallen: geen officiële klacht naar UEFA
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Trainer Xavi gaf tijdens het afsluitende persmoment – op een vrije rustige toon – aan dat hij woedend was, in de kleedkamer zou hij pas echt los zijn gegaan. Voorzitter Joan Laporta sprak in de catacomben uit dat er een formele klacht richting het hoofdkantoor van de UEFA zou worden gestuurd, maar een dag later bleek dat toch een loos dreigement.

Van Boekel bekleedde dinsdag de rol van VAR en zag niks in een handsbal van Denzel Dumfries laat in het duel (zie video onder). Scheidsrechter Slavko Vincic werd daardoor niet naar de kant geroepen om het moment nog eens te beoordelen. Het zou niet voor het eerst zijn geweest dat Van Boekel Barcelona niet gunstig gezind is. Hij was ook al VAR bij Bayern München tegen Barcelona en toen zou hij de Catalanen een penalty hebben ontnomen.

Inmiddels is de clubleiding van Barça gekalmeerd en is volgens AS besloten dat er toch geen formele klacht naar de UEFA wordt gestuurd. Dit zou volgens de clubleiding toch geen zin hebben. Door de nederlaag moet Barcelona nog flink aan de bak om Champions League-overwintering te bewerkstelligen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.