Nederlands VAR-duo haalt woede Xavi op de hals: 'Ons is onrecht aangedaan'

Reacties

Een afgekeurd doelpunt en een weggewuifde handsbal. Barcelona-trainer Xavi Hérnandez was dinsdagavond furieus op de Nederlands getinte arbitrage bij de verloren Champions League-kraker tegen Internazionale (1-0).

Nederlands VAR-duo haalt woede Xavi op de hals: 'Ons is onrecht aangedaan'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Nadat Barcelona op slag van rust Hakan Çalhanoglu de enige treffer van de wedstrijd zag maken, leek het in de 67ste minuut langszij te komen. De treffer van Pedri werd echter geannuleerd doordat VAR-duo Pol van Boekel en Dennis Higler een handsbal van Ansu Fati zagen in de opbouw naaar de goal.

De meeste woede van Xavi ging echter uit naar het moment waarop Denzel Dumfries toch echt hands leek te maken. 'Ik ben echt woedend, want ons is onrecht aangedaan', zou Xavi van wal steken op de terugblikkende persconferentie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Slavko Vincic, de 42-jarige Sloveen die de wedstrijd in goede banen moest leiden, werd uitgedaagd zijn kant van het verhaal te doen. Xavi kon niet verkroppen dat Vincic niet naar de zijkant ging om de situatie met Dumfries zelf te beoordelen. 'Wat mij betreft moet de scheidsrechter zich nu laten zien, want hij is een belangrijk figuur.

'In plaats daarvan loopt hij weg en gebeurt er niks. Hij moet zich hier nu eigenlijk melden om ons een verklaring te geven, want wij begrijpen nog steeds niet wat er is gebeurd. Het is gewoon niet rechtvaardig.'

Door de nederlaag in Milaan, wordt het nog een hels karwei voor Barça om te overwinteren in de Champions League. Een nieuwe nederlaag tegen Inter volgende week zou wel eens funest kunnen zijn.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.