UEFA gooit prijzenpot Champions League met half miljard omhoog

Reacties

De UEFA heeft aangekondigd dat het Europese prijzengeld vanaf volgend seizoen toeneemt. Niet alleen de prijzenpot in de Champions League stijgt aanzienlijk, maar ook de Europa League en de Conference League gaan erop vooruit.

UEFA gooit prijzenpot Champions League met half miljard omhoog
© Pro Shots

De Eredivisie had het veroveren van een extra Champions League-ticket niet beter kunnen timen, want volgend seizoen gaan voor het eerst in zes jaar de premies omhoog. Vorige week maakte de UEFA tijdens zijn jaarcongres bekend dat de deelnemers minstens 2,46 miljard mogen verdelen. Sinds 2018 stond er twee miljard op het menu.

Aanleiding voor de hogere jackpot is de introductie van de XL-Champions League met 36 ploegen en extra speelrondes. Hoewel de elitecompetitie uiteraard een doorslaand succes blijft, waren er aanvankelijk hogere verwachtingen. De financiële groei (21 procent) blijft achter bij de groei van het aantal wedstrijden (45 procent), waardoor de opbrengst per duel daalt.

Kennelijk zitten er dus toch grenzen aan de waardestijgingen van uitzendrechten, want bij de verkoop van de Premier League-wedstrijden werd vorig jaar dezelfde tendens gesignaleerd. Voor de Europa League reserveert de UEFA 565 miljoen (nu 465 miljoen), de Conference League moet het doen met 285 miljoen (nu 235 miljoen).

Deze week worden de Europese competities weer hervat. Dinsdag en woensdag staan de eerste wedstrijden in de achtste finale van de Champions League op het programma. Donderdag worden de Europa League en Conference League hervat met een tussenronde om in de achtste finale te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.