UD Almería degradeert na nederlaag tegen Getafe

UD Almería speelt komend seizoen in de Segunda División. Na een nederlaag tegen Getafe kan de club degradatie in de laatste drie speelrondes niet meer ontlopen.

Getafe-UD Almería 2-0UD Almería degradeert naar de Segunda División. Na een verdiende nederlaag tegen Getafe kan de ploeg Osasuna, dat op de achttiende plaats staat, niet meer achterhalen.

Al na vier minuten keek Almería tegen een achterstand aan. Adrián Colunga zette de thuisploeg op voorsprong. Almería hield de schade lange tijd beperkt, maar verloor vijftig minuten na het openingsdoelpunt alle hoop.

Pedro Ríos bracht de hekkensluiter in de 53ste minuut de nekslag toe. Daardoor verdwijnt de club, sinds 2007 actief op het hoogste niveau, uit de Primera División.

Hércules Alicante-Racing Santander 2-3De thuisploeg, waarbij Royston Drenthe niet tot de selectie behoorde, had vandaag uitstekende zaken kunnen doen. Bij winst had Hércules aansluiting kunnen vinden met de andere laagvliegers.

Het liep echter anders voor de voorlaatste ploeg in de Primera División. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Giovani dos Santos was het grootste obstakel voor Hércules. In de vijftiende én 41ste minuut was hij trefzeker voor de bezoekers.

Hoewel Hércules fel van zich afbeet en terugkwam in de wedstrijd, won Racing Santander wel, via een doelpunt van Adriano Henrique (2-3). Toen Nelson Valdez in de 61ste minuut met rood van het veld moest, was het verzet definitief gebroken.

Hércules blijft negentiende staan met vijf punten achterstand op de nummer achttien Osasuna.

Overige uitslagenSporting Gijón-Deportiva La Coruña 2-2Athletic de Bilbao-Levante 3-2Valencia-Real Sociedad 3-0 Foto: VI Images