Twente slaagt met vlag en wimpel voor Europese generale

FC Twente heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen op overtuigende wijze gewonnen. De Tukkers versloegen Bologna in De Grolsch Veste en lijken zo klaar voor de rentree in Europa. Ook NEC en Go Ahead Eagles wonnen.

FC Twente - Bologna 4-1

Voordat Twente op 7 augustus aan het Eredivisie-seizoen begint met een bezoek aan NEC wacht de Tukkers de eerste Europese wedstrijd sinds 2014. De ploeg van trainer Ron Jans speelt komende donderdag uit tegen het Servische Cukaricki. Twente maakte al een goede indruk in oefenduels met Schalke 04 en Werder Bremen en kende tegen Bologna een uitstekende eerste helft.

Na 45 minuten stond er namelijk 4-1 op het scorebord. Het werd de helft van Smal. De bijna tienduizend aanwezige fans zagen Daan Rots de score openen uit een voorzet van de linksback, die ook de aangeven was bij de 2-0 van Joshua Brenet. De 3-0 kwam van de voet van Michel Vlap, die uithaalde na een pass van Virgil Misidjan.

De bezoekers uit Italië lieten zich daarna pas zien. Adama Soumaoro kopte de 3-1 tegen de touwen. Toch was de marge bij rust weer drie. Smal besloot na twee assists een keer zelf uit te halen en deed dat met succes. Zijn schot vloog in de linkeronderhoek en betekende de 4-1 voor Twente. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Heracles Almelo - NEC 1-2

NEC hoopte beter voor de dag te komen dan tegen 1. FC Köln, waar met liefst 5-0 van werd verloren. Tegen het gedegradeerde Heracles Almelo bracht Pedro Marques de Nijmegenaren aan de leiding. De spits uit Portugal kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en schoot raak. Heracles kwam vlak na rust langszij via Nikolai Laursen, na matig uitverdedigen van NEC.

De bezoekers overleefden daarna ternauwernood een gevaarlijke fase van Heracles en kwamen een kwartier voor tijd met wat geluk weer op voorsprong. Heracles stond in de opbouw onder Nijmeegse druk en verspeelde de bal. Marques veroverde en volleerde in één keer raak voor 1-2.

Go Ahead Eagles - OFI Kreta 4-1

Na FC Utrecht (4-0 winst) en Vitesse (1-2 nederlaag) nam ook Go Ahead Eagles het op tegen OFI Kreta. De Deventenaren hadden weinig moeite met de Grieken. Finn Stokkers maakte al na twaalf minuten de 1-0 en drie minuten later tekende Isac Lidberg voor 2-0. José Fontan bepaalde de ruststand op 3-0 met een kopbal uit een corner. Na rust scoorde ook aanvoerder Bas Kuipers met zijn hoofd (4-0). Pas daarna zorgde OFI voor de eretreffer.