Twente hoopt op Dervisoglu: 'Huurspelers helpen ons verder'

Reacties

FC Twente trok maandag de Servische middenvelder Luka Ilic (21) aan en hoopt voor het verstrijken van de transferdeadline ook de komst van Halil Dervisoglu (20) af te ronden. De twee huurlingen moeten een creatieve impuls geven aan de selectie van trainer Ron Jans.

Twente hoopt op Dervisoglu: 'Huurspelers helpen ons verder'
© Pro Shots

Met de van Manchester City gehuurde Ilic heeft FC Twente eindelijk de zo gewenste linksbenige middenvelder binnen. Dervisoglu wordt door technisch directeur Jan Streuer vooral gezien als nummer tien, waar hij eerder bij Sparta naam maakte als scorende spits. De geboren Rotterdammer werd in januari voor drie miljoen euro gekocht door FC Brentford, maar kreeg sindsdien bij de Championship-club amper speeltijd. 'Deze spelers geven ons op het middenveld en in de voorste linie meer opties', verklaart Streuer.

De komst van Ilic en Dervisoglu vormt het sluitstuk van een ingrijpende renovatie die Streuer heeft moeten doorvoeren. Met de verkochte Jorn Brondeel (Willem II) en Xandro Schenk (Al-Batin) zijn ten opzichte van vorig seizoen maar liefst vijftien spelers van de eerste selectie vertrokken. Ilic en eventueel Dervisoglu brengen het aantal nieuwelingen op dertien. 'Het is een hele operatie geweest, maar ik ben niet ontevreden', aldus Streuer. 'Een honderd procent-score haal je nooit. Een speler als Jurgen Ekkelenkamp moest op het laatste moment bij Ajax blijven, andere opties waren vanwege de financiën niet haalbaar. Maar veel spelers die we op ons lijstje hadden staan hebben we uiteindelijk aan kunnen trekken. Over het algemeen betreft het vaardige spelers. Jongens die wat kunnen aan de bal en creatief zijn. Een van de uitgangspunten voor dit seizoen was dat we attractief voetbal willen spelen. Met deze selectie moet dat zeker mogelijk zijn.'

Net als eerdere aanwinsten als Kik Pierie, Danilo, Vaclav Cerny, Tyronne Ebuehi, Dario Dumic, Lazaros Lamprou en Gijs Smal hebben Ilic en Dervisoglu ervaring met het Nederlandse voetbal. Ilic speelde de afgelopen twee seizoenen voor NAC waarin hij in 45 wedstrijden goed was voor zeven goals en zeven assists. Dervisoglu maakte eerder zestien goals in 58 duels voor Sparta.

'De coronabeperkingen maakten het de afgelopen maanden sowieso moeilijk om live te scouten, dus we hebben het doelbewust gezocht in jongens die we qua naam en prestaties al langer kenden', verklaart Streuer. 'Cerny bijvoorbeeld, heb ik vorig seizoen bij FC Utrecht veelvuldig aan het werk gezien op de training. Op die manier krijg je een goed beeld van het gedrag en karakter van een speler. Andersom zullen jongens die al gewend zijn aan de Nederlandse spelcultuur bij FC Twente geen aanpassingsproblemen kennen en zich direct kunnen richten hun ontwikkeling binnen het elftal. Je ziet het aan de Spanjaard Julio Pleguezuelo die het momenteel centraal in de verdediging prima doet. Maar dat heeft wel even geduurd. Nadat hij vorig jaar bij FC Twente kwam heeft hij zeker een half jaar nodig gehad om zijn weg in het Nederlandse voetbal te vinden.'

Streuer startte de transferwindow met het uitgangspunt om vooral spelers met meerjarige contracten aan te trekken ten einde voor FC Twente kapitaalwaarde op het veld te creëren. Met negen gehuurde nieuwelingen heeft hij dat idee overduidelijk laten varen.

'In de huidige financiële situatie van FC Twente helpen huurspelers ons verder', aldus Streuer. 'We hoeven geen transfersommen te betalen en krijgen voor minder geld meer kwaliteit. Dat zie je niet alleen terug in de wedstrijden, maar ook op het trainingsveld. We beschikken momenteel over leuke talenten als Jayden Oosterwolde, Godfried Roemeratoe en Ramiz Zerrouki. De aanwezigheid van goede huurspelers helpt hen in hun ontwikkeling. Daarnaast biedt het grote aantal huurlingen een voordeel op de wat langere termijn. Veel clubs met grote selecties hebben het financieel moeilijk door corona en ik denk dat er na dit seizoen veel spelers op de markt komen. Dan hebben wij de handen vrij om toe te slaan.'

Streuer wacht verder op duidelijkheid van Thijs van Leeuwen (19), Mees Hilgers (19) en Casper Staring (19). Nadat ze een goede voorbereiding hadden gedraaid kregen de drie talenten een profcontract van FC Twente voorgeschoteld. Aanvallende middenvelder Van Leeuwen viel dit seizoen al drie keer in de Eredivisie in, terwijl verdediger Hilgers en verdedigende middenvelder Staring door Ron Jans enkele keren bij de wedstrijdselectie werden gehaald. Streuer verwacht deze week uitsluitsel van de spelers en hun management te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer H. Dervişoğlu
Meer over H. Dervişoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.