De Leeuw verpest het feestje van FC Twente

Reacties

FC Twente heeft verzuimd zich te nestelen aan kop van de Eredivisie. FC Emmen hield een punt over aan het bezoek aan Enschede.

De Leeuw verpest het feestje van FC Twente
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De koppositie lonkte zaterdag voor FC Twente. Met een zege op FC Emmen met een verschil van minimaal twee goals zouden de Tukkers op basis van betere doelcijfers SC Heerenveen aflossen als koploper. Bovendien zou een oogst van tien punten na vier duels herinneringen oproepen aan een hoogtepunt van de club. In het seizoen 2009/10 leidde zo'n start uiteindelijk tot de titel.

FC Twente had in de eerste helft genoeg kansen om een solide basis te leggen voor een vervolg van het goede begin van het seizoen. Zo hadden onder anderen huurlingen Danilo en Václav Cerny kansen de score te openen. Die openingstreffer viel uiteindelijk vroeg in de tweede helft. Na een fout van Simon Tibbling bij het uitverdedigen brak Cerny met een bekeken schot in de korte hoek de ban namens FC Twente.

Het kostte FC Emmen wat tijd om de ernst van de situatie te onderkennen. Invaller Anco Jansen zorgde na een uur voor een serieuze waarschuwing voor FC Twente met zijn afgekeurde goal. Maar vijf minuten later was het wel raak, met dit keer Michael de Leeuw als de man die de trekker overhaalde. Hij dacht kort daarna ook de 1-2 te hebben gemaakt. De arbitrage zette terecht een streep door de tweede Drentse treffer vanwege buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Emmen maakte in de periode na de gelijkmaker gezien het wedstrijdbeeld het meeste aanspraak op nog een doelpunt, zoals FC Twente in de slotfase met de groeiende druk op het Drentse doel de jacht opende op de winnende goal. Het mocht niet baten, het duel in De Grolsch Veste eindigde zonder winnaar.

FC Twente blijft door het gelijkspel steken op de vierde plaats, waar Emmen met de verovering van het tweede punt in de onderste regionen terug te vinden is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.