Lukkien blij met seponering kaart Bijl: 'Maar VAR slaat door'

Reacties

FC Emmen kan zaterdag in Enschede gewoon beschikken over Glenn Bijl, want zijn rode kaart is door de tuchtcommissie geseponeerd. Trainer Dick Lukkien is er blij mee, maar plaatst ook kritische kanttekeningen bij het proces.

Lukkien blij met seponering kaart Bijl: 'Maar VAR slaat door'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Emmen speelde vorige week tegen Willem II het grootste deel van de tweede helft met tien man, na een ingreep van de VAR. Dat terwijl arbiter Edwin van de Graaf de situatie zelf al had beoordeeld en voordeel had gegeven nadat Bijl de bal met zijn hand had beroerd.

'Het is een fout in de spelregelkennis, het was al beoordeeld door de scheidsrechter', aldus Lukkien. 'Ik ben natuurlijk blij dat we Glenn erbij hebben tegen FC Twente, maar het hele gebeuren klopt gewoon niet. De VAR is bedoeld om het spel eerlijker te maken, om in te grijpen bij duidelijke fouten. Daar ben ik voor. Maar ik zie de laatste weken dingen langskomen waarbij ik me afvraag waar we mee bezig zijn. De kaart voor Glenn, het buitenspellijntje bij FC Twente - FC Groningen... De VAR slaat echt door. Ik heb laatst Marco van Basten een uitstekend betoog over de VAR horen houden, daar sluit ik me volledig bij aan.' Behalve de rode kaart van Bijl werden ook die van Edson Álvarez en Mica Pinto vrijdag geseponeerd.

FC Emmen heeft Keziah Veendorp en Michael Chacon weer terug. Robbert de Vos is daarentegen niet beschikbaar in de Grolsch Veste.

Deadline Day nadert
Met nog een paar dagen tot de transferdeadline hoopt Lukkien zijn selectie intact te houden. 'Eerder heb ik gezegd dat ik het mooi zou vinden als een van onze spelers een stap zou maken. Dat zou namelijk goede reclame zijn voor de club. Zo kort voor de deadline sta ik er nu anders in, omdat het heel lastig wordt vervanging te vinden. Liever geen transfers dus, hoewel ik ook besef dat in de voetballerij alles zijn prijs heeft.'

Voorzitter Ronald Lubbers geeft desgevraagd aan dat hij geen uitgaande transfers verwacht. Zelf heeft FC Emmen zoals bekend nog wel een paar vacatures openstaan. Een keeper, centrale verdediger en aanvaller zijn nog gewenst.

Bekijk alle mutaties bij FC Emmen in ons transferoverzicht:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.