Emmen en Dordrecht hebben nog alles om voor te spelen

FC Emmen en FC Dordrecht hebben aankomende zaterdag nog alles om voor te spelen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
FC Dordrecht

Na de eerste kans van Mike te Wierik volgden twee mogelijkheden van Dordrecht. De bezoekers waren in de openingsfase sterker en feller, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Daar ging een fout van Shiloh 't Zand aan vooraf. De aanvaller speelde de bal te kort terug op de keeper en daarvan profiteerde Piotr Parzyszek.

Dordrecht liet zich door de vroege goal niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. Na een klein half uur spelen kregen de bezoekers loon naar werken. Door een dekkingsfout van Emmen kon Mathis Suray op doelman Eric Oelschlaegel af en scoren: 1-1. Bij de 2-1 van Emmen vlak voor rust was Parzyszek opnieuw betrokken. De Poolse spits kopte de bal in, maar de bal werd gekeerd door doelman Luca Plogmann, waarna het voor Vicente Besuijen een koud kunstje was om in de rebound af te werken.

Na rust wist Dordrecht al snel weer orde op zaken te stellen. Dylan Mbayo sneed vanaf de rechterkant naar binnen en vond Ilias Bronkhorst op zijn weg, die van een meter of tien hard binnen schoot. Na de gelijkmaker leek het even de kant van Dordrecht op te vallen, ook omdat het beste bij Emmen er wel vanaf was.

Hoewel grote kansen uitbleven, nam de spanning wel toe. De grootste kans was in de slotfase voor Besuijen, die Emmen alsnog naar een overwinning had kunnen schieten, maar Plogmann op zijn weg vond. Daardoor eindigde het in 2-2. Emmen en Dordrecht gaan aanstaande zaterdag op herhaling.