FC Twente-sterkhouder Schenk kan lokroep uit zandbak niet weerstaan

Reacties

Met nog minder dan een week te gaan tot het sluiten van de transfermarkt raakt FC Twente basisspeler Xandro Schenk kwijt. De verdediger vertrekt naar Al-Batin in Saoedi-Arabië, alleen een medische keuring scheidt hem nog van een avontuur in de zandbak.

FC Twente-sterkhouder Schenk kan lokroep uit zandbak niet weerstaan
© Pro Shots

Schenk kwam sinds de zomer van 2018 uit voor FC Twente, met De Tukkers promoveerde hij naar de Eredivisie. Voor zijn transfer naar Enschede leek Schenk nog hard op weg naar Sparta Rotterdam, maar de verdediger bedacht zich en koos alsnog voor FC Twente.

Na 39 wedstrijden, waarvan 11 in de Eerste Divisie, zit de periode van Schenk in Enschede er dus alweer op. Hij neemt afscheid als basisspeler, Schenk miste dit seizoen immers nog geen minuut. 'Ik heb uiteraard een dubbel gevoel bij het vertrek, we zijn goed begonnen en ik heb tot nu toe alles gespeeld', vertelt Schenk dan ook op de site van FC Twente. 'Ik wilde nog graag een keer naar het buitenland en dan is dit een mooie mogelijkheid, het is ook een avontuur. Ik dank de club en de supporters voor de paar fijne jaren in Twente. In mijn eerste jaar keerden we, nadat de club gedegradeerd was, meteen terug in de Eredivisie. Het feest dat we toen met de supporters hebben gevierd zal ik niet snel vergeten.'

FC Twente haalde deze transferzomer al diverse verdedigers naar de Grolsch Veste, onder anderen Gijs Smal (FC Volendam), Nathan Markelo (Everton, gehuurd), Kik Pierie (Ajax, gehuurd) en Dario Dumic (FC Utrecht) kwamen naar Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.