Galatasaray moet aan de bak na late tegengoal in Litouwen

Galatasaray heeft het zichzelf dinsdagavond moeilijk gemaakt in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Okan Buruk boog op bezoek bij het Litouwse Zalgiris een achterstand om, maar incasseerde in blessuretijd de 2-2. Ex-Spartaan Halil Dervisoglu scoorde voor de Turkse ploeg, op aangeven van Dries Mertens.

Žalgiris
Žalgiris
2 - 2
Galatasaray
Galatasaray

Bij de grootmacht uit Istanbul was vanzelfsprekend nog geen spoor van Wilfried Zaha, de komst van de Ivoriaan was immers pas maandagavond wereldkundig gemaakt. Wel aan de start: Nicolò Zaniolo, het Italiaanse enfant terrible dat in januari naar Turkije was gekomen. De kampioen van Litouwen bood in Vilnius aardig partij in de eerste helft, om na rust pas echt brutaal te worden.

Mathias Oyewusi kon vrij op de ervaren doelman Fernando Muslera af en klopte de Uruguayaanse sluitpost in de lange hoek. Buruk besloot terug te vallen op zijn reservebank en bracht een drietal spelers in die we nog kennen uit de Eredivisie: naast Mertens en Dervisoglu kwam ook ex-AZ'er Fredrik Midtsjø binnen de lijnen, waar met Angeliño nog een speler stond met ervaring in het Nederlandse voetbal.

Die impulsen hielpen. Een kwartier voor tijd zorgde Abdulkarim Bardakci voor 1-1, en enkele minuten later was het Dervisoglu die de kampioen van Turkije op aangeven van Mertens op voorsprong zette in Vilnius. In de slotfase kreeg de ploeg toch nog de gelijkmaker om zijn oren, via Donatas Kazlauskas. De doelpuntenmaker trok daarna zijn shirt uit en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Hij zal zijn ploeg volgende week niet kunnen helpen in Istanbul.

In die wedstrijd moet Gala dus zien te winnen. Als dat lukt, dan wacht in de volgende ronde Ludogorets of Olimpija Ljubljana. Indien ook die klus tot een goed einde wordt gebracht, volgt er nog een laatste schifting voordat het hoofdtoernooi bereikt wordt.