Galatasaray bevestigt aanwinst Zaha en geeft financiële details prijs

Reacties

Wilfried Zaha is officieel speler van Galatasaray. De Turkse landskampioen maakt bekend dat de dertigjarige Ivoriaan voor drie jaar heeft getekend.

Galatasaray bevestigt aanwinst Zaha en geeft financiële details prijs
© Pro Shots

De aanvaller maakte in een eerder stadium al bekend te vertrekken bij Crystal Palace en heeft nu ook daadwerkelijk zijn handtekening gezet onder een contract bij een andere club. Galatasaray is de regerend landskampioen van Turkije en speelt deze week in de voorronde van de Champions League tegen het Litouwse Zalgiris, dat zal nog zonder Zaha gebeuren. In de volgende voorrondes voor de Europese toernooien kan de aanwinst wél ingezet worden.

Zoals gewoonlijk geeft de Turkse ploeg de financiële voorwaarden bloot die gebruikt zijn om Zaha te verleiden tot de allesbepalende krabbel. De aanwinst krijgt een tekenpremie van 2,33 miljoen euro en gaat in de komende drie jaargangen steeds 4,35 miljoen euro verdienen. De bedragen zijn uiteraard netto.

Voor Zaha komt zo een einde aan een leven lang Crystal Palace. De ploeg van Selhurst Park was zijn eerste voetballiefde. Er waren korte uitstapjes naar Manchester United en Cardiff City, maar de afgelopen acht jaar voetbalde hij in het rood en blauw van The Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.