Galatasaray haalt Crystal Palace-icoon naar Turkije

Reacties

Wilfried Zaha (30) lijkt zijn carrière bij Galatasaray te gaan vervolgen. De international van Ivoorkust maakt gebruikt van zijn transfervrije status en vertrekt daardoor na achtenhalf jaar bij Crystal Palace.

Galatasaray haalt Crystal Palace-icoon naar Turkije
© Pro Shots

Zondagmiddag maakte de Turkse topclub bekend afrondende gesprekken te voeren met Zaha. De vleugelaanvaller kan een lucratief contract tekenen in Istanbul. Volgens The Athletic zou Zaha zijn ja-woord hebben gegeven aan een driejarige verbintenis. Bij Galatasaray ligt er een contract klaar ter waarde van vijfenhalf miljoen euro per jaar. Ook kan Zaha een tekenbonus van zes miljoen euro opstrijken.

Voor Crystal Palace zijn de druiven zuur. The Eagles wilden het clubicoon dolgraag voor de club behouden. Dat is echter niet gelukt, waardoor na 458 officiële duels en negentig doelpunten een einde komt aan het succeshuwelijk tussen beide partijen.

Zaha brak op jonge leeftijd door op Selhurst Park, waarna een transfer volgde naar Manchester United. Daar lukte het niet om zijn stempel te drukken, waardoor hij terugkeerde naar Zuid-Londen. Daar slaagde Zaha met vlag en wimpel. Bij Galatasaray gaat Zaha voor het eerst een buitenlands avontuur aan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.