Orkaan van vreugde bij Burnley dankzij primeur Dervisoglu

Halil Dervisoglu werd woensdagavond de grote held bij Burnley. De voormalige Sparta-spits liet Turf Moor ontploffen door in minuut 90+10' (!) de winnende te maken voor het elftal van trainer Vincent Kompany. Voor de geboren Rotterdammer was het zijn eerste treffer sinds hij afgelopen zomer op huurbasis neerstreek bij de degradant.

© Imago
Burnley
Burnley
3 - 2
Rotherham United

Burnley zit in een uitstekende flow, maar had alle moeite middenmoter Rotherham van zich af te schudden. Twintig minuten voor tijd mocht Dervisoglu voor de vierde keer opdraven bij de koploper van het Championship, die op dat moment tegen een 1-2 achterstand aankeek.

Eerst was het mede-invaller Benson Manuel (ex-PEC Zwolle) die kort in blessuretijd voor de gelijkmaker tekende, waarna Dervisoglu een orkaan van vreugde deed opstijgen bij Burnley. Door de zege wordt de voorsprong op Blackburn Rovers vergroot naar vijf punten. De runner-up verloor dinsdag verrassend met 1-0 bij Coventry City.