Na twee huurperiodes heeft Galatasaray eindelijk beet bij Dervisoglu

Reacties

Halil Dervisoglu laat Brentford definitief achter zich. De Engelse club nam de aanvaller in 2020 over van Sparta Rotterdam en verhuurde hem vervolgens vier keer, Galatasaray een permanente deal gesloten met Brentford. Hij tekent voor vier jaar in Istanbul.

Na twee huurperiodes heeft Galatasaray eindelijk beet bij Dervisoglu
© Pro Shots

Na de promotie met Sparta in 2019 en een succesvol half jaar in de Eredivisie sloeg Brentford toe bij Sparta, uiteindelijk zou Dervisoglu slecht twaalf duels spelen voor die club. Galatasaray huurde hem de afgelopen jaren tweemaal en was telkens zeer tevreden over de inbreng van de Turk, deze transferperiode kwam het tot een definitieve deal.

Galatasaray betaalt een half miljoen euro voor Dervisoglu, een stuk minder dan Brentford drie jaar geleden betaalde aan Sparta om Dervisoglu binnen te halen. De 23-jarige aanvaller komt terecht bij de kampioen van Turkije en gaat zodoende in de Champions League spelen. Dat zal vooralsnog beperkt blijven tot het voorportaal, want Gala stroomt in tijdens de tweede voorronde van het elitetoernooi. PSV komt ook in de voorrondes uit, maar zal Galatasaray niet kunnen treffen. Als kampioen bewandelen de Turken een ander pad richting de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.