Tuchel ziet Lukaku opleven: 'Hij hoeft zichzelf niet opnieuw uit te vinden'

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel stelt in aanloop naar de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de League Cup dat Romelu Lukaku weer op de goede weg is bij The Blues.

Tuchel ziet Lukaku opleven: 'Hij hoeft zichzelf niet opnieuw uit te vinden'
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Lukaku werd op 2 januari buiten de selectie gelaten voor de competitiewedstrijd tegen Liverpool nadat hij in een interview had gezegd bepaald niet gelukkig te zijn in zijn rol bij Chelsea. De uitlatingen werden hem niet in dank afgenomen bij de club, waarna de Belg door het stof ging en via de clubkanalen zijn excuses aanbood aan Tuchel en de Chelsea-supporters.

Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale van de League Cup tegen Tottenham en de FA Cup-wedstrijd tegen Chesterfield kwam Lukaku weer in actie. Tuchel rekent ook woensdagavond tijdens de return van de halve finale tegen Spurs weer op de 101-voudig international België.

Tuchel is ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is voordat bij Chelsea alles op zijn plek valt voor Lukaku. 'Romelu had in de eerste wedstrijd tegen Tottenham al een grote fysieke impact', zei de Duitser op de persconferentie. 'Het was misschien nog niet spectaculair, maar Romelu was belangrijk met zijn fysieke kwaliteiten.'

'Zodra hij zich heeft aangepast aan de fysieke speelstijl in Engeland, zal zijn impact op ons spel alleen maar groter worden. We willen hem niet opnieuw uitvinden en Romelu hoeft zichzelf ook niet opnieuw uit te vinden. Hij kan gewoon Romelu zijn, dan zijn wij allemaal tevreden. Dan zal hij ook vaker gaan scoren, want dit is wat hij altijd doet.'

Aanvalspartner
Tuchel kreeg tijdens de persconferentie de vraag of het een idee zou zijn om Timo Werner eenzelfde rol te laten bekleden als Lautaro Martínez, de vorige aanvalspartner van Lukaku bij Internazionale. 'Dat zou kunnen, maar ik zie nu geen reden waarom we Inter zouden moeten kopiëren. We hebben onze stijl en genoeg mogelijkheden. We kunnen met twee spitsen spelen, we kunnen 3-5-2 spelen en we hebben de mogelijkheid om met drie spitsen te spelen.

'We speelden 4-4-2 tegen Tottenham in de heenwedstrijd van de halve finale. Ik bedoel het niet zo hard, maar de spelers moeten laten zien dat ze goed genoeg zijn om te beginnen. We verzinnen geen nieuwe dingen om spelers beter of gelukkiger te maken. Ze hebben alles in huis. Het is aan hen om het te laten zien', besluit Tuchel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.