Ziyech laat zich gelden op zorgeloze Chelsea-avond

Chelsea heeft zaterdag in het FA Cup-toernooi zonder enige moeite gewonnen van Chesterfield, dat uitkomt op het vijfde niveau van Engeland. Hakim Ziyech deed van begin tot eind mee en had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de ruime bekerzege. Namens Chesterfield werd de eer gered door een Nederlandse invaller.

Chelsea
Chelsea
5 - 1
Chesterfield

Ziyech ontbreekt in de Marokkaanse selectie die deelneemt aan het toernooi om de Afrika Cup en blijft daardoor beschikbaar voor Chelsea-trainer Thomas Tuchel. Hij probeerde Ziyech drie dagen geleden in het League Cup-duel met Tottenham Hotspur uit als wingback en dat experiment viel niet tegen. In de FA Cup-wedstrijd tegen Chesterfield mocht Ziyech zichzelf opnieuw laten zien; deze keer in een meer aanvallendere rol, op de plek waar hij bij Ajax ook al vaak speelde.

Na iets meer dan vijf minuten schreef Ziyech al een assist op zijn naam. De aanvaller werd gevonden door Mateo Kovacic en probeerde de bal in de verre hoek te schuiven. Via het lichaam van doelman Scott Loach belandde het speeltuig bij Timo Werner en hij opende van dichtbij de score.

De Chelsea-zege kwam na deze bliksemstart geen moment meer in gevaar. Bij rust stond de thuisploeg al met 4-0 voor, na goals van Callum Hudson-Odoi, Romelu Lukaku en Andreas Christensen, en tien minuten na rust maakte Ziyech de vijfde goal van de avond. Christian Pulisic verdiende een strafschop en die werd binnengeschoten door Ziyech. Even hierna mocht Lewis Baker invallen, voor zijn tweede wedstrijd in het Chelsea-shirt

Chesterfield was vooral figurant, maar de meegereisde supporters van de club uit de National League konden toch met een tevreden gevoel naar huis. Tien minuten voor tijd slaagde de Nederlandse invaller Akwasi Asante er immers in om met een intikker de eretreffer op het scorebord te brengen. Dat bleek tevens het slotakkoord te zijn.