Vergeten Chelsea-talent krijgt plots kans: eerste duel in acht jaar lonkt

Reacties

Acht jaar na zijn debuut in het eerste elftal van Chelsea heeft Lewis Baker weer eens de wedstrijdselectie gehaald. De middenvelder behoort tot de groep voor het FA Cup-duel met Chesterfield van zaterdagavond.

Vergeten Chelsea-talent krijgt plots kans: eerste duel in acht jaar lonkt
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
5 - 1
Chesterfield
Chesterfield

De 26-jarige Baker stond lange tijd bekend als een van de kroonjuwelen in de opleiding van Chelsea. Op 5 januari 2014 gunde José Mourinho hem zijn debuut. In de bekerwedstrijd tegen Derby County (0-2 winst) viel Baker na 87 minuten in voor Oscar. Inclusief de blessuretijd van die wedstrijd speelde Baker in totaal dus zeven minuten voor The Blues.

Sinds het seizoen 2014/15 werd Baker officieel overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal van Chelsea. Echter, minuten maakte hij nooit meer en hij behoorde ook nooit meer tot de wedstrijdselectie bij een officieel duel van Chelsea. Baker werd verhuurd aan acht clubs, waaronder Vitesse en Trabzonspor. Hij beleefde zijn beste periode in 2015/16, toen Baker namens Vitesse tien keer scoorde in de Eredivisie. Een jaar later won hij met de Arnhemmers de KNVB-beker.

Baker leek vergeten door de Chelsea-fans, maar zit nu dus weer eens op de bank. Hij wordt daar zaterdagavond geflankeerd door onder anderen Jorginho, Kai Havertz en Ross Barkley. Hakim Ziyech heeft wel een basisplaats tegen Chesterfield.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.