Toegezongen Scherpen beleeft bevredigend Brighton-debuut

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft zaterdag in het FA Cup-toernooi na verlenging afgerekend met West Bromwich Albion. Kjell Scherpen stond voor het eerst sinds zijn zomerse komst op doel bij The Seagulls en werd tijdens zijn debuut direct toegezongen door de Brighton-supporters.

Toegezongen Scherpen beleeft bevredigend Brighton-debuut
© Pro Shots
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
nv
1 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Scherpen maakte in juli de overstap van Ajax naar Brighton, waar hij echter geduld moest hebben voor zijn eerste optreden in het eerste elftal. De keeper zat in de eerste maanden van dit seizoen of op de bank of niet eens bij de wedstrijdselectie en maakte zijn minuten in de beloftenploeg. Zaterdag kreeg Scherpen tegen West Bromwich dan eindelijk de kans van zijn manager Graham Potter.

De supporters van Brighton hadden nog niet eerder kennisgemaakt met Scherpen, maar hadden wel al een lied bedacht voor de Nederlander. Al in de eerste helft werd de doelman toegezongen door de meegereisde supporters van de nummer negen van de Premier League.

De fans zagen dat Scherpen er niet in slaagde om zijn doel schoon te houden. Kort in de tweede helft werd de goalie gepasseerd door Callum Robinson, die werd vrijgespeeld door Karlan Grant en de thuisploeg op voorsprong zette. Twintig minuten hierna kwam West Bromwich met een man minder te staan, vanwege een tweede gele kaart voor Cédric Kipré, en Brighton profiteerde hierna van de overtalsituatie. De gelijkmaker kwam van invaller Jakub Moder en in de verlenging (vanwege het drukke programma worden er geen replays gespeeld na een gelijkspel) werd Neal Maupay de matchwinner.

Zo werd het een bevredigend debuut van Scherpen in het shirt van Brighton, dat de competitie aankomende vrijdag hervat met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. De kans is klein dat Scherpen dan opnieuw zal keepen. Joël Veltman mag wél weer rekenen op speelminuten: hij is een belangrijke basisspeler bij Brighton en deed zaterdag 75 minuten mee tegen West Bromwich.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.