Schatrijk Newcastle United staat voor schut in FA Cup-toernooi

Reacties

Newcastle United is sinds de veelbesproken overname door een Saoedisch consortium de rijkste club van de wereld, maar heeft nog een lange weg te gaan tot het ook echt een topclub is. Bij het debuut van Kieran Trippier stond Newcastle zaterdagmiddag voor schut in het FA Cup-toernooi.

Schatrijk Newcastle United staat voor schut in FA Cup-toernooi
Newcastle United
Newcastle United
0 - 1
Cambridge United
Cambridge United

Het lukt Eddie Howe nog niet bepaald om de boel op de rails te krijgen bij Newcastle United. De voormalig coach van AFC Bournemouth staat sinds eind december voor de groep bij The Magpies en won tot dusver maar een van zijn eerste zeven competitiewedstrijden. Het bekerduel met Cambridge United, uitkomend in de League One, leek voor Newcastle een mooie kans om wat aan het zelfvertrouwen te werken. Het liep echter totaal anders.

Met eerste topaankoop Trippier direct in de basis slaagde Newcastle er in eigen huis nauwelijks in om openingen te vinden in de stugge Cambridge-defensie. De bezoekers probeerden er zelf ook af en toe eens uit te komen en kwamen na een klein uur op een verrassende voorsprong. Newcastle slaagde er maar niet in om de bal weg te werken en Joe Ironside schoot raak. De VAR dreigde het feestje van Cambridge nog even te verzieken, maar het doelpunt bleef staan.

Newcastle moest na de zoveelste dreun in dit teleurstellende seizoen in de achtervolging en Howe bracht met Miguel Almirón en Joe Willock direct twee verse krachten binnen de lijnen. Ook zij hadden echter niet de creativiteit die nodig was om de Cambridge-muur te kunnen breken. De Engelse derdeklasser hield stand op St. James' Park en zorgde zo voor een daverende sensatie. Het steenrijke Newcastle kan zich nu volledig op zijn strijd tegen degradatie gaan richten.

Leicester City
Leicester City
4 - 1
Watford
Watford

Ook Newcastle-concurrent Watford hoeft na zaterdag alleen nog maar aan de competitie te denken. De ploeg van Claudio Ranieri verloor met ruime cijfers van Leicester City, dat in Youri Tielemans, James Maddison, Harvey Barnes en Mark Albrighton zijn doelpuntenmakers kende. Het duel lag in de tweede helft even stil, omdat het licht in het King Power Stadium was uitgevallen. Dat leverde wel mooie beelden op:

Overige uitslagen:


Za 8 jan. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.