Tuchel wil 'afmaker' Mbappé niet opzadelen met Neymar-rol

Reacties

Trainer Thomas Tuchel is niet van plan Kylian Mbappé op te zadelen met de rol die Neymar bekleedde bij Paris Saint-Germain, voordat de Braziliaanse sterspeler landurig wegviel door een gebroken middenvoetsbeentje.

Tuchel wil 'afmaker' Mbappé niet opzadelen met Neymar-rol

Neymar staat tot begin april aan de kant en mist daardoor onder meer het tweeluik in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester United. Tuchel werd in aanloop naar het bekerduel van woensdagavond met amateurclub Villefranche daarom gevraagd of hij de rol van Mbappé gaat aanpassen.

'Ik zie Kylian liever spelen als afmaker', zei de Duitse coach. 'Als hij in de laatste lijn van de aanval staat is hij ongelooflijk gevaarlijk vanwege zijn snelheid en zijn honger naar goals. Ik wil niet dat hij de verantwoordelijkheid van Neymar om assists te leveren en balbezit te houden in de buurt van het doel op zich neemt.'

Neymar was tot zijn blessure al goed voor dertien goals en zes assists in de Ligue 1 en was ook nog eens direct betrokken bij zeven Champions League-treffers (vijf goals, twee assists). Alleen Dimitri Payet (Olympique Marseille) en Memphis Depay (Olympique Lyon) gaven in de Franse competitie gemiddeld meer key passes.

Tuchel wil dat spelers als Ángel Di María en Julian Draxler opstaan nu Neymar, tevens de beste dribbelaar van de Ligue 1 met 4,8 succesvolle dribbels per duel, is weggevallen. 'We hebben andere spelers die Kylian en Edi (Cavani, red.) kunnen ondersteunen en hen in stelling kunnen brengen met de juiste pass.'

Afgelopen zondag leed PSG de eerste nederlaag van de Ligue 1 op bezoek bij Olympique Lyon. Zowel Cavani als Mbappé, dit seizoen respectievelijk goed voor 20 en 22 goals in alle competities, kwam toen niet tot scoren. Komende dinsdag wacht het uitduel met Man Utd op Old Trafford. Eerst krijgt PSG zaterdag Bordeaux op bezoek.

'Verstandig dat Frenkie de Jong niet voor PSG heeft gekozen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.