Ontevreden Tuchel laat transferbom barsten bij PSG

Reacties

Thomas Tuchel heeft een bommetje laten barsten bij Paris Saint-Germain. De trainer heeft in gesprek met ESPN uitgesproken zeer ontevreden te zijn over het verloop van de transferperiode in januari.

Ontevreden Tuchel laat transferbom barsten bij PSG

Tuchel diende al in december een forse wensenlijst in bij Antero Henrique. Hij wilde drie nieuwe middenvelders naar Parijs halen, maar kreeg uiteindelijk alleen Leandro Paredes erbij. En dat is in de ogen van de Duitse trainer te weinig, veel te weinig.

'Als je me vraagt of ik blij ben met de komst van Leandro, dan kan ik zeggen dat ik heel blij ben met hem. Maar als je me vraagt of ik tevreden ben over de gehele transfermaand, dan zeg ik dat ik daar absoluut niet tevreden mee ben', aldus Tuchel, die het intern met grote regelmaat aan de stok zou hebben gehad met technisch directeur Henrique.

Het was Henrique die op het laatste moment de strijd met Barcelona om Frenkie de Jong verloor. Het lukte de directeur ook niet om Idrissa Gueye los te weken bij Everton, terwijl Luciano Acosta zijn transfer naar Parijs zelfs zag afketsen nadat hij al een medische keuring ondergaan had. 'Ik ben niet boos. Het is altijd heel moeilijk in januari. Welke club wil er halverwege het seizoen een topspeler kwijt? Geen enkele', probeert Tuchel zich rustig te houden.

PSG slaagde er niet in Idrissa Gueye los te weken bij Everton.
PSG slaagde er niet in Idrissa Gueye los te weken bij Everton.

'We hadden niet heel veel opties. Het is al moeilijk om een team samen te stellen in de zomer, laat staan in de winter. De kans op teleurstellingen is altijd erg groot in januari', aldus Tuchel, die ook nog sprak over zijn naar verluidt bekoelde relatie met Henrique. 'Er is veel geschreven over onze relatie, maar ik wil daar nu niet veel over zeggen. Iedereen weet wat mijn wensen waren, want die had ik al in de zomer.'

'Ik begrijp dat de winterse transferperiode moeilijk is. Antero en ik werken nauw samen tijdens transferperiodes, maar hij heeft zijn ideeën en ik heb de mijne. Ik denk niet dat het een goed idee is om alles aan te laten komen op de laatste twee dagen van de markt. Dat is in mijn ogen niet het juiste moment om spelers te kopen en in te passen in het team. Ik wil ook benadrukken dat ik alle vertrouwen heb in de spelers die er momenteel wél zijn.'

Rabiot
Met Adrien Rabiot heeft PSG nog een uitstekende middenvelder onder contract staan. De Fransman is echter uit de selectie gezet door de directie omdat hij weigert zijn contract te verlengen. Een terugkeer van Rabiot is niet aan de orde, aldus Tuchel. 'Zijn situatie blijft hetzelfde. Ik heb de directie niet gevraagd om hem weer toe te laten bij het eerste. Hij is geschorst en ik respecteer en snap het standpunt van de club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.