PSG slaat na mislopen De Jong alsnog toe op transfermarkt

Reacties

Paris Saint-Germain heeft na het mislopen van Frenkie de Jong alsnog toegeslagen op de transfermarkt. De kampioen van Frankrijk maakt melding van de komst van Leandro Paredes, die overkomt van Zenit Sint-Petersburg.

PSG slaat na mislopen De Jong alsnog toe op transfermarkt

Volgens L'Équipe gaat het om een transferom van ruim veertig miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 47 miljoen euro. De 24-jarige middenvelder kwam eerder uit voor Boca Juniors, Chievo, AS Roma en Empoli. Sinds 2017 diende hij Zenit. Paredes heeft in Parijs een contract tot medio 2023 getekend.

Trainer Thomas Tuchel van de Ligue 1-koploper wilde per se een middenvelder aantrekken, omdat Adrien Rabiot in de zomer naar alle waarschijnlijkheid transfervrij vertrekt. Op de Fransman wordt trouwens al weken geen beroep meer gedaan door Tuchel.

PSG wilde zich dolgraag versterken met De Jong, maar die koos voor Barcelona. De Franse topclub wint dus wel de race om Paredes, die ook werd gelinkt aan Chelsea. De middenvelder verzamelde negen interlands voor Argentinië, maar maakte vorig jaar geen deel uit van de WK-selectie.

Leandro Paredes werd eerder deze maand op VI PRO al uitgelicht in onderstaande analyse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.