Woedende Rabiot vecht verbanning bij PSG aan

Reacties

De soap rondom Adrien Rabiot heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De middenvelder is door Paris Saint-Germain teruggezet naar het tweede en kan absoluut niet leven met die beslissing. Daarom is hij naar de Franse bond gestapt, melden verschillende Franse media waaronder Le Parisien.

Woedende Rabiot vecht verbanning bij PSG aan

Rabiot werd al op 17 december 2018 verbannen door PSG. De middenvelder weigert zijn aflopende contract bij de club te verlengen, terwijl er volgens PSG in een eerder stadium toezeggingen zijn gedaan. De Franse grootmacht voelt zich dan ook in de maling genomen en doet om die reden geen beroep meer op Rabiot.

De 23-jarige Rabiot is zich van geen kwaad bewust. In zijn ogen is het zijn goed recht om te kiezen voor een transfervrij vertrek bij PSG. Hij is dan ook woedend op de club en eist dat hij weer welkom is bij de trainingen van het eerste elftal. Om dat voor elkaar te krijgen is Rabiot naar de Franse voetbalbond gestapt.

De bond heeft Rabiot in het gelijk gesteld. In de Franse reglementen staat namelijk dat een speler weliswaar teruggezet mag worden naar een lager elftal, maar alleen op tijdelijke basis en alleen om sportieve redenen. Een permanente verbanning is verboden wanneer een speler een contract heeft getekend waarin staat dat hij speler is van een eerste elftal.

PSG lijkt Rabiot dan ook weer te moeten opnemen in de selectie. De bond heeft laten weten af te wachten wat er morgen (donderdag) gebeurt, daags na de bekerwedstrijd tegen Strasbourg. Voor die wedstrijd behoort Rabiot niet tot de selectie, maar een dag later zou hij volgens de regels wel weer welkom moeten zijn bij de groepstraining. Wanneer dat niet het geval is, is de kans groot dat Rabiot PSG aanklaagt.

Transfer
Duidelijk is hoe dan ook dat de toekomst van Rabiot niet bij PSG ligt. De topclub heeft een tekort aan middenvelders, maar zal Rabiot dit seizoen niet meer laten spelen. Barcelona heeft al langere tijd serieuze belangstelling voor de middenvelder, die ook al geen international meer is van Frankrijk na een conflict met bondscoach Didier Deschamps.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.