Dreun voor Paris Saint-Germain: Neymar lang aan de kant

Reacties

Paris Saint-Germain heeft openheid van zaken gegeven omtrent de voetblessure van Neymar. Volgens de kampioen van Frankrijk staat de Braziliaanse aanvaller circa tien weken aan de kant.

Dreun voor Paris Saint-Germain: Neymar lang aan de kant

Neymar viel een week geleden geblesseerd uit in het bekerduel met Strasbourg en liep daarbij dezelfde kwetsuur op die hem de laatste twee maanden van het vorige seizoen aan de kant hield. PSG meldt nu dat de 26-jarige sterspeler binnen tien weken zijn rentree moet kunnen maken. Daardoor mist hij wel het tweeluik met Manchester United in de achtste finale van de Champions League.

PSG meldt dat het na het raadplegen van wereldwijd erkende medische experts de conclusie heeft getrokken dat Neymar middels een conservatieve behandeling moet herstellen van het gebroken middenvoetsbeentje. Volgens de Franse grootmacht is de Braziliaanse international het hier volledig mee eens. Opereren was ook een optie geweest, maar dan had Neymar de rest van het seizoen niet meer kunnen spelen.

Zoals het er nu voorstaat kan PSG op zijn vroegst in april weer een beroep doen op Neymar. Gezien de straatlengte voorsprong op nummer twee Lille zal dat in eigen land niet direct tot problemen leiden, maar trainer Thomas Tuchel zal dus zonder zijn vedette de achtste finale van het miljardenbal moeten zien te overleven. Lukt dat, dan is de kwartfinale (9/10 en 16/17 april) mogelijk haalbaar voor Neymar. 

PSG kaapte Neymar in de zomer van 2017 voor 222 miljoen euro weg bij Barcelona met als doel ook internationaal succes te boeken. Vorig seizoen viel dat plan in het water. Toen miste Neymar door zijn blessure de return tegen titelhouder en latere winnaar Real Madrid, dat na de 3-1 zege in eigen huis - toen Neymar er dus nog wel bij was - ook in Parijs won (1-2) en dus de CL-kwartfinale haalde. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.