Memphis en co herhalen stunt tegen ongenaakbaar PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft de eerste nederlaag in het Ligue 1-seizoen geïncasseerd. Olympique Lyon met Memphis Depay tekende zondag voor deze primeur.

Memphis en co herhalen stunt tegen ongenaakbaar PSG
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
PSG
PSG

Op Paris Saint-Germain staat in de Ligue 1 geen maat. De oogst na twintig duels – 18 zeges, 2 remises – bezorgde de sterrenformatie een uitermate comfortabele voorsprong op de nummer twee Lille.

'Ze zijn nog ongeslagen, dat is een extra motivatie voor ons', zei Lyon-trainer Bruno Genesio. In zijn achterhoofd speelde ongetwijfeld de verrassende zege van Lyon op PSG van ruim een jaar geleden. Memphis maakte toen in de blessuretijd de winnende treffer nadat Layvin Kurzawa de snelle Lyon-openingstreffer ongedaan had gemaakt.

De hoop op een herhaling van dat scenario was snel aan erosie onderhevig. Balverlies van Houssem Aouar op het Lyon-middenveld werd genadeloos afgestraft door PSG. In de zevende minuut opende Ángel Di María de score op aangeven van Julian Draxler.

Lyon was niet uit het lood geslagen door de snelle tegentreffer. Nabil Fekir en Memphis waren dicht bij de gelijkmaker, voordat Moussa Dembélé met het hoofd de verdiende gelijkmaker op het scorebord bracht. PSG-doelman Alphonse Areola ging daarbij niet vrijuit. Dat was pijnlijk aangezien hij zijn ploeg met verschillende reddingen had behoed voor meer schade.

Koud begonnen aan de tweede helft had Lyon zelfs een voorsprong te pakken. Na een overtreding van Thiago Silva op Dembélé mocht Fekir vanaf elf meter aanleggen. De aanvaller faalde niet en dwong PSG tot een inhaalrace. Trainer Thomas Tuchel bracht ook zijn winteraanwinst Leandro Paredes in de hoop de nederlaag te voorkomen. Het mocht niet baten.

Ondanks de nederlaag in Lyon heeft PSG nog een voorsprong van tien punten op Lille, dat bovendien twee duels meer heeft gespeeld. Olympique staat derde in de Ligue 1.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.