Tuchel trots op vedette-loos PSG: 'Ik hoop dat Neymar en Mbappé hebben opgelet'

Reacties

Trainer Thomas Tuchel was uiteraard dolblij met de 3-0 overwinning van Paris Saint-Germain op Real Madrid, maar benadrukte ook dat zijn aanvallende supertrio absoluut onmisbaar is.

Tuchel trots op vedette-loos PSG: 'Ik hoop dat Neymar en Mbappé hebben opgelet'
PSG
PSG
3 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Met Real-thuis was de Champions League-start bijzonder zwaar voor PSG, en dat werd er niet makkelijker op door alle absenties. Zo moest trainer Tuchel het doen zonder zijn aanvalstrio van wereldklasse: Neymar was nog geschorst, terwijl Kylian Mbappé en Edinson Cavani geblesseerd ontbraken. De Duitse oefenmeester was dan ook trots dat zijn ploeg er uiteindelijk met een eclatante zege vandoor ging.

Sterker nog: misschien hielp de afwezigheid van de offensieve drietrapsraket de rest van de spelers wel een beetje. 'Iedereen had het alleen maar over het feit dat wij vanavond drie fantastische spelers moeten missen. Zonder Kylian, Neymar en Edinson waren wij duidelijk niet de favorieten, maar misschien dat de druk bij de rest van de spelers daardoor wat minder werd.'

Desondanks ziet Tuchel het spelen zonder de drie (uiteraard) niet als optie voor de lange termijn. 'Eerlijk is eerlijk: we hebben spelers zoals zij nodig. Misschien kunnen we incidenteel ook zonder hen spelen, als iedereen op zijn best is en we als collectief opereren. Maar we kunnen simpelweg niet zonder die jongens. Zonder onze sterren zijn we niet het team dat we kunnen zijn.'

Desondanks was de oefenmeester apetrots op de spelers die hij wél tot zijn beschikking had. 'Ik ben dolblij. Er waren lastige momenten, maar we bleven gestructureerd en aggressief spelen. Dit was van ons echt een bijzonder complete wedstrijd. Neymar en Kylian hebben de wedstrijd bekeken vanaf de tribunes. Ik hoop dat zij hebben opgelet, want dan hebben ze gezien wat ze precies moeten brengen zodra ze terugkeren', zo sloot Tuchel met een waarschuwing af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.