Trotse Koeman ziet ommekeer bij Fenerbahçe

Reacties

Erwin Koeman was na afloop van de 2-0 zege op Anderlecht in de Europa League een tevreden trainer. De interim-coach van Fenerbahçe sprak van een lastig begin van de wedstrijd, die uiteindelijk in 2-0 eindigde door doelpunten van Mathieu Valbuena en Michael Frey.

Trotse Koeman ziet ommekeer bij Fenerbahçe

'Anderlecht begon sterk en maakte het ons lastig', zegt Koeman op de clubwebsite. 'We misten Alper Potuk, die gisteren door een blessure wegviel. Als dat niet gebeurd was, had hij vanavond meegedaan. We moesten daardoor even puzzelen en dat leverde ons wat problemen op aan het begin van de wedstrijd, al kreeg Anderlecht niet echt uitgespeelde kansen', aldus Koeman.

De interim-opvolger van Phillip Cocu sprak in de rust met zijn spelers en probeerde op het middenveld een man extra te creëren. 'Daarna ging het beter en ik denk ook dat de zege verdiend is. Ik ben blij met de inzet van het team. Op deze manier winnen we onze wedstrijden', aldus Koeman.

De coach reageerde ook op de schorsingen die Roberto Soldado en Jailson donderdag opgelegd kregen na misdragingen in de kraker tegen Galatasaray. De spits moet acht wedstrijden aan de kant blijven in de Süper Lig, terwijl Jailson voor zes duels werd buitengesloten. Koeman vindt de sancties erg zwaar, zegt hij. 'De beelden liegen niet. We zien Younès Belhanda die Soldado achterna zit en meerdere keren het hoofd gebruikt. Ik vind de straffen voor mijn spelers niet rechtvaardig.'

Fenerbahçe hervat de competitie aanstaande zondag met een wedstrijd in eigen huis, tegen Alanyaspor. Die club staat op dit moment dertiende in de Süper Lig. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.