Trots gevoel, opluchting en blijdschap bij Excelsior

Reacties

Na de 33ste speelronde in de Eredivisie mag Excelsior de grote winnaar genoemd worden. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen speelde zich tegen FC Utrecht veilig: 2-2. De blijdschap was zodoende groot.

Trots gevoel, opluchting en blijdschap bij Excelsior

De Kralingers kwamen in eerste instantie nog met met 1-0 achter. Tom van Weert (foto rechts) zorgde hierop voor de ommekeer. Twee doelpunten in een tijdbestek van vijf minuten zorgden ervoor dat FC Utrecht in de achtervolging moest. De Domstedelingen wisten uiteindelijk nog via Verbeek de gelijkmaker te maken, maar dat was slechts een smetje op de Rotterdamse feestvreugde. 'Ik heb tien jaar met Danny gevoetbald en dan flikt-ie me dit', vertelde Van Weert lachend aan FOX Sports. 'Gelukkig hadden wij genoeg aan het punt.'

Van Weert, die al op dertien goals staat dit seizoen, keek na afloop van het gelijkspel bij de NOS al achterom naar het achterliggende seizoen. 'Ik had het vooraf zeker niet verwacht', doelt hij op zijn fraaie productie. 'Het is mijn eerste seizoen in de Eredivisie, maar ik kan wel met een heel goed gevoel erop terugkijken.'

Niet alleen Van Weert was opgelucht en blij na de wedstrijd, ook aanvoerder Sander Fischer keek met trots terug op hoe Excelsior de wedstrijd wist om te keren en lijfsbehoud veiligstelde. 'Als Excelsior zijnde mag je heel erg blij zijn met de handhaving en zelfs een halve finale van de beker', aldus Fischer. 'Voor Excelsior is dit een heel puike prestatie', besloot de aanvoerder, die zo goed als zeker aan zijn laatste seizoen bij de Rotterdammers bezig is. Diverse Eredivisie-clubs volgen hem op de voet.

Door het gelijkspel in Utrecht heeft Excelsior vier punten voorsprong op de zestiende plaats. Met nog één wedstrijd is dat gat niet meer te overbruggen door achtervolger NAC Breda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.