Trésor beloond met debuut als Rode Duivel, (nog) geen rentree Alderweireld

Reacties

Mike Trésor is een van de vier debutanten in de selectie van België. Bondscoach Domenico Tedesco heeft de voormalig speler van Willem II beloond voor zijn ijzersterke seizoen bij RC Genk.

Trésor beloond met debuut als Rode Duivel, (nog) geen rentree Alderweireld
© Pro Shots

Trésor vestigde met 23 assists een record in de Jupiler Pro League en werd maandag ook verkozen tot Speler van het Jaar. Voor de landstitel was het zondag net niet genoeg, maar de 24-jarige middenvelder mag zich wel melden bij De Rode Duivels voor de EK-kwalificatieduels met Oostenrijk en Estland van later deze maand.

Trésor profiteert van de afwezigheid van Leandro Trossard. 'Leandro heeft een kleine operatie ondergaan. We hebben sinds maart meer tijd gehad om hem te zien spelen', vertelde Tedesco over de keuze voor Trésor. 'Hij heeft een fantastisch seizoen gespeeld, waarin hij het assistrecord heeft gebroken. Hij verdient deze selectie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alderweireld
Naast Trésor zitten er met Standard Luik-keeper Arnaud Bodart, Burnley-verdediger Ameen Al-Dakhil en Cercle Brugge-middenvelder Olivier Deman nog drie nieuwe gezichten in de selectie van Tedesco. Toby Alderweireld ontbreekt. De 34-jarige verdediger zette de deur voor een rentree onlangs op een kier, maar staat niet op de lijst.

'Ik heb dat interview gelezen', reageerde Tedesco op de flirt van de voormalig speler van Ajax, die na het WK in Qatar nog een punt zette achter zijn interlandloopbaan. 'Ik was in Genk en hij is goed in vorm. Ik stuurde hem een bericht of hij serieus was, maar hij zei: "Niet deze maand". Ik heb het geprobeerd, maar we zullen zien in de toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer T. Alderweireld
Meer over T. Alderweireld
Meer Trésor
Meer over Trésor
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.