De nul houden tegen Kroatië was laatste kunstje van Rode Duivel Alderweireld

Reacties

Toby Alderweireld heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De verdediger uit België stopt na 127 interlands en gaat zich richten op het clubvoetbal.

De nul houden tegen Kroatië was laatste kunstje van Rode Duivel Alderweireld
© Pro Shots

De 34-jarige Alderweireld debuteerde in 2009 als speler van Ajax voor het nationale elftal van België en speelde uiteindelijk op drie WK's en twee EK's. Op het WK van 2018, waar Alderweireld geen seconde miste, pakte hij het brons met de Belgen.

Alderweireld behoorde tot de zogenoemde Gouden Generatie van België. Hij is de tweede in korte tijd die aankondigt te stoppen, nog tijdens het WK liet Eden Hazard al weten niet meer beschikbaar te zijn voor de Belgische bondscoach.

Met zijn 127 interlands staat Alderweireld op het podium van Belgische recordhouders. Alleen Axel Witsel (130) en Jan Vertonghen (145) kwamen in hun carrières tot meer interlands voor België. Alderweireld speelde in totaal viermaal tegen Oranje, wat resulteerde in één Belgische overwinning, een gelijkspel en twee nederlagen.

Het laatste optreden van Alderweireld voor De Rode Duivels was op het afgelopen WK in Qatar. De centrumverdediger hield met zijn land de nul tegen Kroatië, de uiteindelijke nummer drie van het eindtoernooi. Het doelpuntloze gelijkspel hielp België echter geen ronde verder.

Alderweireld kondigde zijn afscheid in een video aan. Hij liet ook meteen weten dat hij zich gaan richten op het seizoen met Antwerp FC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.