Assistkoning Trésor heeft gedroomde Premier League-transfer te pakken

Reacties

Mike Trésor heeft zijn transfer naar de Premier League te pakken. De spelmaker van RC Genk stapt over naar Burnley. De club van manager Vincent Kompany huurt de Belg eerst en neemt hem over een jaar voor naar verluidt twintig miljoen euro over.

Assistkoning Trésor heeft gedroomde Premier League-transfer te pakken
© Pro Shots

Trésor zette zijn eerste stappen als prof in Nederland bij NEC, dat hem later verkocht aan Willem II. Daar maakte hij furore in de Eredivisie en verdiende hij een transfer naar Genk. Met liefst 24 assists was hij vorig seizoen de grote man bij de Belgische club. Dat wekte interesse van meerdere clubs, waaronder dus Burnley.

De 24-jarige middenvelder is blij met zijn transfer, vertelt hij op de clubsite van Burnley. 'Het project en de visie van de trainer zijn duidelijk. De manager heeft me overtuigd. Ik kan niet wachten om de groep te ontmoeten en te trainen. Ik kijk ernaar uit om met dit team samen te spelen.'

Trésor kwam in twee seizoenen bij Genk tot 84 wedstrijden, 9 goals en 33 assists. In juni maakte hij zijn debuut als international van België.

Spelersprofiel

Trésor


Geboortedatum:
28 mei 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Lembeek
Nationaliteit
België
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
Burnley
Bekijk hier al onze video's
Meer Burnley
Meer over Burnley
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.