Transferdagboek 31/10: Haller, Messi en Verratti

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 31/10: Haller, Messi en Verratti

Lazio wil FC Utrecht-spits Sébastien Haller volgens Il Messaggero in januari kopen. Haller moet in Rome de stand-in worden van Ciro Immobile, die dit seizoen in elf competitiewedstrijden negen keer scoorde. Lazio zou acht miljoen euro overhebben voor de 22-jarige Fransman, die wel pas in beeld zou zijn gekomen nadat AC Milan Gianluca Lapadula niet wilde laten gaan. Wel wil eigenaar Claudio Lotito eerst financiële ruimte maken door een andere spits, Filip Djordevic, te verkopen.

Lionel Messi heeft nog een contract tot medio 2018 met Barcelona, maar de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis worden spoedig geopend. 'Binnen enkele maanden gaan we met Messi onderhandelen', liet Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu weten aan The Telegraph. De preses prijst zich gelukkig met Messi. 'Hij is verreweg de beste speler ter wereld. Hij is nog maar 29 jaar en blijft zich maar verbeteren.'

VfL Wolfsburg is nog steeds op zoek naar een opvolger voor Dieter Hecking. Volgens Kicker is André Villas-Boas inmiddels de grootste kandidaat om de trainer van Die Wölfe te worden. Sterker nog, de eerste contacten zouden al zijn gelegd. De 39-jarige Villas-Boas heeft ondanks zijn leeftijd met FC Porto, Chelsea en Tottenham Hotspur al de nodige grote clubs achter zijn naam staan. Naast de Portugees zou alleen nog Marc Wilmots in de race zijn.

Middenvelder Marco Verratti wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Paris Saint-Germain. Barcelona, Internazionale en Juventus zouden in de race zijn voor de Italiaan. Door een ruzie met PSG-trainer Unai Emery zou Verratti zich al naar de uitgang begeven, schreef Sport. De achttienvoudig Italiaanse international slaat terug in gesprek met Rai Sport. 'Deze week hebben mensen zo veel dingen gezegd die simpelweg niet waar zijn', begint de 23-jarige Verratti zijn tirade. 'Tegen Marseille kreeg ik een stoot in de eerste helft, dus besloot Emery om mij vijftien minuten na rust eruit te halen. Ik houd er niet van wanneer verslaggevers controverse creëren, terwijl er geen controverse is. Ik accepteer het niet wanneer er woorden in mijn mond gelegd worden die ik niet heb gezegd. Ik heb gehoord dat ik geen goede relatie met de trainer heb en dat ik al besloten heb om weg te gaan. Dat is gewoon niet waar.'

Manchester City-trainer Pep Guardiola is volgens Mundo Deportivo in strijd met zijn oude werkgever Barcelona om de diensten van de Colombiaanse verdediger Yerry Mina. Het 22-jarige talent zou al een voorcontract hebben getekend bij Barcelona, maar hij zou hier gemakkelijk onderuit kunnen. Manchester City zou een bod van 27 miljoen pond (ruim 30 miljoen euro) overwegen om Mina van gedachten te doen veranderen om niet naar Spanje, maar naar Engeland te verkassen. Mina speelt op dit moment bij het Braziliaanse Palmeiras en speelde twee interlands voor Colombia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.