Transferdagboek 27/10: Memphis, Griezmann en Rooney

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 27/10: Memphis, Griezmann en Rooney

AS Roma raakt vleugelspeler Mohamed Salah in de winter tijdelijk kwijt vanwege zijn deelname met Egypte aan de Afrika Cup. De Romeinen zijn in de zoektocht naar een tijdelijke vervanger uitgekomen bij Memphis Depay. Corriere dello Sport meldt dat technisch directeur Ricky Massara de vleugelspeler van Manchester United voor zes maanden wil huren met een optie tot koop in de zomer. United betaalde met Louis van Gaal aan het roer dertig miljoen euro aan PSV voor Memphis, maar onder manager José Mourinho kan hij niet op veel speeltijd rekenen.

Antoine Griezmann staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain. Volgens de Spaanse krant Sport wil directeur voetbalzaken Patrick Kluivert van de Ligue 1-club er in de zomer van 2017 alles aan doen de 25-jarige aanvaller los te weken van Atlético Madrid. Dat is geen kansloze missie, aangezien in Griezmanns contract een gelimiteerde afkoopsom van honderd miljoen euro is opgenomen. De topscorer van het EK moet na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic het nieuwe boegbeeld worden van PSG.

Moussa Dembélé scheert al het hele seizoen hoge toppen bij Celtic. Het is nog maar de vraag hoe lang de supporters van The Bhoys nog kunnen genieten van de twintigjarige aanvaller, aangezien Manchester United zeer gecharmeerd is van de Fransman. Volgens The Daily Record zijn scouts van The Red Devils kind aan huis bij duels van Celtic. Mogelijk volgt er in de winterstop al een bod op de speler die de Schotten afgelopen zomer overnamen van Fulham.

De gulden regel in Engeland is dat Ryan Giggs wordt gelinkt aan clubs die net hun manager op straat hebben gezet. De Welshman zou nu op het verlanglijstje staan van Wigan Athletic, dat begin deze week afscheid nam van manager Gary Caldwell. Wigan, een laagvlieger in het Championship, is volgens The Daily Mail op zoek naar een 'jonge en progressieve hoofdtrainer die innovatieve ideeën' heeft. Giggs verliet afgelopen zomer Manchester United nadat de club hem nog niet naar voren wilde schuiven als manager. De Welshman fungeerde als assistent onder Louis van Gaal.

Maakt Glen Johnson (links) een droomtransfer naar Barcelona?
Maakt Glen Johnson (links) een droomtransfer naar Barcelona?

Vanwege de nodige blessures achterin struint Barcelona de markt af op zoek naar defensieve versterkingen. De Catalaanse krant El Mundo Deportivo stelt dat Glen Johnson in januari, wanneer de markt opent, een van de opties is voor de kampioen van Spanje.  De 32-jarige rechtsback is in het bezit van een contract met Stoke City dat al in 2017 afloopt en hoeft dus niet veel te kosten. Ook onder anderen Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Pablo Zabaleta (Manchester City) en Branislav Ivanovic (Chelsea) worden gelinkt aan Barcelona.

We sluiten deze editie van het Transferdagboek af met een bericht dat we in de categorie 'wilde geruchten' mogen scharen. Internazionale zou vlassen op Wayne Rooney, die bij Manchester United niet meer kan rekenen op een basisplaats. The Sun meldt dat de club van trainer Frank de Boer de strijd met Chinese en Amerikaanse clubs om de handtekening van de 31-jarige Rooney aan wil gaan. Internazionale biedt naar verluidt pas in de zomer van 2017 op de 118-voudig Engels international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.