Transferdagboek 25/10: Rooney, Verratti en Donnarumma

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 25/10: Rooney, Verratti en Donnarumma

Wayne Rooney lijkt op weg naar de uitgang bij Manchester United. Volgens de Engelse krant The Sun heeft manager José Mourinho aangegeven dat de aanvaller moet vertrekken als hij regelmatig aan spelen wil toekomen. De Portugese manager kan hem geen basisplaats beloven. De 31-jarige Rooney, die zondag buiten de selectie werd gelaten voor de confrontatie met Chelsea (4-0 nederlaag), kan volgens Britse media een lucratieve overstap maken naar China of de Verenigde Staten.

Barcelona zal de situatie rond Marco Verratti bij Paris Saint-Germain nauwlettend in de gaten houden. De middenvelder werd zondag in de wedstrijd tegen Olympique Marseille (0-0) na 59 minuten afgelost door Blaise Matuidi en dat kon de Italiaan niet waarderen. Hij zou boos zijn uitgevallen tegen trainer Unai Emery: 'Wat is dit? Ben ik slecht? Heb ik iets slechts gezegd?' Verratti wordt al langer gelinkt aan een transfer naar de Catalaanse topclub en de ruzie tussen Verratti en Emery is volgens de krant SPORT reden voor Barcelona om de situatie te monitoren.

AC Milan-directeur Adriano Galliani benadrukt dat de talentvolle keeper Gianluigi Donnarumma niet te koop is. De zeventienjarige doelman staat bekend als de officieuze opvolger van Gianluigi Buffon en wordt vaak gelinkt aan buitenlandse clubs, maar ook aan Juventus, waar Buffon nu onder de lat staat. 'Je maakt een grap? Donnarumma is een speler van Milan', reageert Galliani tegen Mediaset. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij nog jaren bij ons blijft.'

De kans lijkt klein dat Marquinhos op korte termijn naar Barcelona verhuist. De verdediger van Paris Saint-Germain geeft aan dat hij zich op zijn plek voelt in de Franse hoofdstad. 'PSG heeft altijd vertrouwen in me gehad', zegt hij tegen Canal Football Club. 'Ik hoef niks tegen Barcelona te zeggen, want PSG wil me niet verkopen. Ik voel me goed in Parijs en ik wil hier blijven als alles zo doorgaat.'

Pep Guardiola wil volgens The Sun een oude bekende naar Manchester City halen. De Engelse topclub zou ongeveer 25 miljoen euro over hebben voor verdediger Juan Bernat van Bayern München. De linksback kan bij de Beierse club rekenen op concurrentie van David Alaba. In 2014 werd hij voor zo'n tien miljoen euro overgenomen van Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.