Transferdagboek 24/10: De Boer, Simeone en Agüero

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 24/10: De Boer, Simeone en Agüero

Frank de Boer staat onder druk bij Internazionale, maar tussen clubofficials en de Chinese eigenaren van de Suning Group heerst er onenigheid over de mogelijke opvolging van de Nederlander, meldt Tuttosport. Waar de Chinese eigenaren Laurent Blanc, oud-speler van Inter, ex-trainer van onder andere Paris-Saint Germain en momenteel werkloos, als de ideale opvolger van De Boer zien, wil de club liever iemand die ervaring als trainer in de Serie A heeft. Hij zou het seizoen als interim-trainer af moeten maken. Voor volgend seizoen zou dan Diego Simeone (nu Atlético Madrid) de ideale opvolger zijn. Het lijkt er hoe dan ook op dat De Boer woensdag bij de competitiewedstrijd tegen Torino nog op de bank zit, zo weet VI.

Bij Manchester City is Pep Guardiola volgens The Daily Express bezig om de oude garde bij de club weg te krijgen. Na Joe Hart (Torino) zou nu Sergio Agüero mogen vertrekken. De relatie tussen Guardiola en Agüero zou te verslechterd zijn nadat de Argentijn buiten de basisopstelling werd gelaten tijdens het Champions League-duel met Barcelona (4-0 verlies). PSG en AC Milan azen op de 28-jarige aanvaller. Real Madrid zou Agüero ook graag willen toevoegen aan de selectie, maar kan door het transferverbod dat duurt tot januari 2018 nu geen actie ondernemen. Borussia Dortmund-ster Pierre-Emerick Aubameyang wordt opnieuw genoemd als de grootste kandidaat om Agüero op te volgen.

Naast Aubameyang dreigt Dortmund nog iemand kwijt te raken. Hans-Joachim Watzke, directeur van de huidige nummer zes in de Bundesliga, denkt dat Real Madrid in de toekomst Dortmund-trainer Thomas Tuchel als trainer wil hebben. 'Ik heb een erg goede relatie met Real Madrid. Ik denk dat zij een oogje hebben op Thomas', zei Watzke tegen ZDF. De huidige trainer Zinedine Zidane lijkt voorlopig weer wat steviger in het zadel te zitten na de zege op Athletic de Bilbao van zondagavond. Dankzij de 2-1 overwinning nam Real de koppositie in La Liga over.

Bij Liverpool is het een en ander gaande op transfergebied. Nadat manager Jürgen Klopp aangaf Steven Gerrard graag te willen toevoegen aan zijn selectie, wordt ook Napoli-linksbuiten Lorenzo Insigne gelinkt aan The Reds. Volgens Daily Star wil de twaalfvoudig Italiaanse international in januari naar Liverpool vertrekken. Bij Napoli heeft hij geen onbetwistbare plaats in het elftal. Klopp zou gecharmeerd zijn van Insigne en hem ook al eens naar Dortmund hebben willen halen. Nu een ander doelwit, Athletic de Bilbao-buitenspeler Iñaki Williams, in een interview met AS heeft gezegd dat Athletic 'de plek is waar ik wil zijn', zou Liverpool alle pijlen richten op de 25-jarige Insigne. Een struikelblok is de vraagprijs van Napoli: deze zou zo'n 44 miljoen pond (ruim 49 miljoen euro) bedragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.