Transferdagboek 26/10: Verratti, Mkhitaryan en Pedro

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 26/10: Verratti, Mkhitaryan en Pedro

Hij is er pas sinds afgelopen zomer, maar de dagen van Henrikh Mkhitaryan bij Manchester United lijken geteld. De Engelse krant The Sun meldt dat manager José Mourinho het niet ziet zitten in de middenvelder, die in de zomer voor ongeveer 42 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund. The Red Devils zouden in januari al afscheid van de 27-jarige Armeniër willen nemen. Mkhitaryan speelde pas vier competitiewedstrijden voor United.

Barcelona krijgt concurrentie uit Italië voor Marco Verratti. De middenvelder van Paris Saint-Germain lijkt te willen vertrekken bij de Franse topclub nadat hij ruzie kreeg met trainer Unai Emery. Volgens Tuttosport zijn het Inter van Frank de Boer en Juventus geïnteresseerd om de 23-jarige Verratti over te nemen. Wellicht is zijn salaris een struikelblok. Verratti zou ongeveer zes miljoen euro per seizoen opstrijken.

Jackson Martínez verhuisde in februari nog voor 42 miljoen euro naar het Chinese Guangzhou Evergrande, maar de Colombiaan heeft het nu al gezien. Volgens Il Messaggero heeft de dertigjarige aanvaller zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Europa. Napoli zou hem graag willen overnemen als vervanger van de geblesseerde Arek Milik. Jackson Martínez kwam in China tot slechts vier treffers in negen competitieduels.

Barcelona dacht er afgelopen zomer aan om Pedro terug te halen. De vleugelspeler van Chelsea verhuisde in 2015 naar Londen en overwoog om na een jaar weer te vertrekken omdat hij niet zeker was van een basisplaats. 'Ik heb gesprekken gevoerd en het leek erop dat ik terug zou keren, maar volgens mij werden die gesprekken belangrijker gemaakt dan ze uiteindelijk bleken te zijn', vertelt Pedro aan RAC-1. Inmiddels heeft Pedro onder de nieuwe manager Antonio Conte een frisse start gemaakt.

Hij wordt door tal van clubs gevolgd, maar Sevilla wil Steven N'Zonzi het liefst langer aan zich binden, meldt AS. De Fransman staat nog drie jaar onder contract in Spanje. Leicester City waagde afgelopen zomer al een poging om N'Zonzi te halen, maar het bod van dertig miljoen euro werd afgewezen. Eerder werd Chelsea aan de 27-jarige middenvelder gelinkt. N'Zonzi werd in 2015 door Sevilla voor acht miljoen euro gekocht van Stoke City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.