Transferdagboek 28/10: Lewandowski, Semedo en Özil

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 28/10: Lewandowski, Semedo en Özil

Een Transferdagboek zonder Manchester United is geen waardig Transferdagboek. The Red Devils smeten de voorbije transferperiodes met miljoenen en zijn dat volgens Engelse media in de winter opnieuw van plan. Volgens The Daily Star heeft manager José Mourinho de clubleiding groen licht gegeven om te bieden op Nélson Semedo van Benfica. De Portugese trainer is er veel aan gelegen de 22-jarige rechtsback aan te trekken, ook omdat Matteo Darmian vermoedelijk zal worden verkocht.

Over rechtsbacks gesproken: Barcelona struint al een tijdje de markt af op zoek naar een geschikte kandidaat om zich te ontfermen over de erfenis van de afgelopen zomer naar Juventus vertrokken Dani Alves. Vrijdag is het de beurt aan Nathaniel Clyne om in verband te worden gebracht met de Catalanen, hetgeen gebeurt door The Sun. De rechtervleugelverdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij Liverpool, waar hij een van de belangrijke pionnen is in het elftal van Jürgen Klopp. Donderdag werd Glen Johnson (Stoke City) al gelinkt aan Barcelona.

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge meldt dat de besprekingen met Robert Lewandowski over een nieuwe verbintenis lopen. 'Het ziet er goed uit', laat de bestuurder weten aan ESPN. Het huidige contract met de 28-jarige aanvaller loopt pas in 2019 af, maar Bayern wil ten koste van alles voorkomen dat Real Madrid gaat trekken aan de Pool. Lewandowski's belangenbehartiger Maik Barthel stelt dat er van een akkoord nog geen sprake is.

Robert Lewandowski praat met Bayern München over een nieuw contract.
Robert Lewandowski praat met Bayern München over een nieuw contract.

Henrikh Mkhitaryan speelt niet met de gedachte om Manchester United al in de winterstop te verlaten, zo bericht The Guardian. De 27-jarige spelmaker kwam ruim een maand geleden voor het laatst in actie voor de equipe van trainer Mourinho. Tekenend voor zijn sombere situatie is dat Mkhitaryan zelfs in het League Cup-duel met Manchester City (1-0 winst) van afgelopen woensdag geen speeltijd kreeg. Naar verluidt legt de Armeniër zich niet bij de situatie neer en is hij vastberaden zich weer in de gunst van Mourinho te knokken. De Portugees heeft aangegeven dat de middenvelder tijd nodig heeft om te wennen aan het Engelse voetbal. Mkhitaryan kwam afgelopen zomer over van Borussia Dortmund.

Mesut Özil zou afgelopen zomer in het diepste geheim besprekingen hebben gevoerd met Fenerbahçe. De Turkse krant Hürriyet bericht dat de middenvelder van Arsenal zeventien uur in Istanbul vertoefde om het te hebben over een mogelijke overgang. Het is onduidelijk of The Gunners groen licht gaven voor de onderhandelingen. Afgelopen week meldde Arsenal-manager Arsène Wenger dat hij er alles aan wil doen om het in 2018 aflopende contract van Özil te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.