Transferdagboek 30/07: Cuadrado, Ronaldinho en Xavi

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/07: Cuadrado, Ronaldinho en Xavi

Alessandro Lucci, de zaakwaarnemer van Juan Cuadrado, bevestigt dat hij heeft gesproken met Barcelona. De Catalanen worden al weken in verband gebracht met de 26-jarige Colombiaan van Fiorentina, die liefst vijftig miljoen euro moet kosten. 'We hebben met Barcelona en enkele andere clubs gesproken', aldus Lucci. We hebben gemerkt dat er veel interesse is, maar tot op de dag van vandaag hebben we geen enkel officieel gesprek gehad.' De zaakwaarnemer benadrukt dat de relatie met Fiorentina erg goed is en dat hij en Cuadrado rustig afwachten.

Mattia Perin kon de Serie A ook verlaten, maar besloot bij Genoa te blijven. De 22-jarige doelman stond in de belangstelling van Bayern München. 'We hebben een maand geleden contact gehad. Zij zochten naar een keeper, maar Mattia wil continuïteit', legt Matteo Roggi, zaakwaarnemer van Perin, uit. 'Ik denk niet dat Mattia zo vroeg in zijn carrière en op zo'n jonge leeftijd al trek heeft om tweede keus te zijn achter Manuel Neuer.' Overigens werd ook AC Milan genoemd als geïnteresseerde club, maar volgens Roggi is daar niets van waar.

VfB Stuttgart meldde zich deze week weer bij FC Groningen voor Filip Kostic, maar tot een transfer kwam het vooralsnog niet. Hans Nijland liet weten dat alleen bij een extreem bod nog verder gesproken zou worden, maar hoe hoog dat bod moet zijn vertelde hij niet. 'Laat dat maar aan de directie van FC Groningen over. Ik vind het naar de clubs die al geboden hebben niet chic om nu bedragen te noemen', aldus de directeur van FC Groningen tegen RTV Noord. Ook Sporting Lissabon is nog altijd geïnteresseerd, maar een bod van vijf miljoen euro werd al afgewezen.

Alles wijst erop dat Romelu Lukaku spoedig een vijfjarig contract tekent met Everton. De Belgische krant La Dernière Heure meldde woensdagmiddag dat de 21-jarige aanvaller op het vliegtuig is gestapt om zich te melden bij de club bij hem vorig seizoen al van Chelsea huurde. Om het bericht kracht bij te zetten plaatste Lukaku een foto van zichzelf in een vliegtuig met daaronder de tekst Tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen…

Ronaldinho is ook toe aan een nieuwe werkgever. De 34-jarige Braziliaanse spelmaker besloot onlangs zijn contract bij Atlético Mineiro te verscheuren en wordt sindsdien in verband gebracht met verschillende clubs. Dinsdag kwam al naar buiten dat Melbourne City FC en Sydney FC de ex-speler van Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan naar Australië zouden willen halen, nu schrijft Il Giornale dat ook Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis droomt van de komst van Dinho.

In tegenstelling tot zijn generatiegenoot lijkt Xavi wel te blijven waar hij zit. Ivan Rakitic heeft in een interview met Mundo Deportivo zijn blijdschap uitgesproken over het feit dat de 34-jarige Spaanse middenvelder toch bij Barcelona blijft. En dat terwijl Rakitic is gehaald als de opvolger van Xavi, die na gesprekken met trainer Luis Enrique en voorzitter Josep María Bartomeu zou zijn teruggekomen op zijn besluit te vertrekken.

Datzelfde lijkt ook te gelden voor Ibrahim Afellay, want Mundo Deportivo schrijft dat hij op zijn beurt de technische leiding ervan heeft overtuigd een aanwinst te zijn voor het eerste elftal. De 28-jarige aanvallende middenvelder leek lange tijd op weg naar de uitgang na een periode vol blessures en reservebeurten. Luis Enrique zou echter graag zien dat Afellay in Camp Nou blijft om te strijden voor speelminuten.

Southampton-voorzitter Ralph Krueger deelde dinsdagavond mee dat de club van Ronald Koeman na Rickie Lambert (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), Adam Lallana (Liverpool), Dejan Lovren (Liverpool) en Calum Chambers (Arsenal) niet nog meer spelers wil verkopen, maar daar laat Morgan Schneiderlin zich niet door afschrikken. Volgens TalkSport wil de Franse middenvelder een vertrek naar Tottenham Hotspur forceren middels een transferverzoek.

Schneiderlin weigerde woensdag zelfs om mee trainen met de selectie van Koeman. Krueger liet dinsdag echter weten niet van plan te zijn de 24-jarige controleur naar The Spurs te laten vertrekken. Daarop uitte de tweevoudige international van Frankrijk zijn onvrede via Twitter. Eerder zei de voorzitter van The Saints dat echter ook al over zijn andere steunpilaren, van wie een groot deel inmiddels toch is verkocht. Wellicht dat Schneiderlin dus alsnog zijn zin krijgt.

Morgan Schneiderlin is niet van plan dit seizoen onder leiding van Ronald Koeman te spelen.
Morgan Schneiderlin is niet van plan dit seizoen onder leiding van Ronald Koeman te spelen.

Waar Southampton gezien de transferinkomsten van ruim 120 miljoen zeker ook nog spelers gaat aantrekken, geldt dat ook voor Atlético Madrid. De kampioen van Spanje haalde met Antoine Griezmann, Mario Mandzukic, Jan Oblak en Guilherme Siqueira al vier directe versterkingen in huis, maar is naar verluidt nog niet uitgewinkeld.

Trainer Diego Simeone weigerde in Amerika niet uit te sluiten dat de bij Manchester United overbodige Javier Hernández naar de Spaanse hoofdstad komt. Volgens ITV blijft het niet bij de komst van de Mexicaanse goaltjesdief.  Santi Cazorla zou aan de vooravond van een terugkeer naar Spanje staan, omdat de aanvallende middenvelder bij Arsenal maar niet zou kunnen wennen aan de Engelse levensstijl. Atlético zou de 29-jarige ex-speler van Villarreal maar wat graag van zijn problemen verlossen.

Atlético is vanzelfsprekend niet de enige Spaanse club die zich op de transfermarkt begeeft. Volgens AS staat Real Madrid op het punt de komst van Keylor Navas af te ronden. De transfer van de Costa Ricaanse keeper van Levante zou betekenen dat Diego López mag vertrekken uit Santiago Bernabéu, al wilde Carlo Ancelotti dat na de wedstrijd van Real tegen AS Roma niet bevestigen.

Ondertussen zou ook Málaga hard bezig zijn een op het WK uitblinkende doelman te contracteren in de persoon van Guillermo Ochoa. De Mexicaan is transfervrij na zijn vertrek bij AC Ajaccio en moet de naar Manchester City vertrokken Willy Caballero doen vergeten in het zuiden van Spanje.

Guillermo Ochoa onderscheidde zich regelmatig op het WK en lijkt nu op weg naar Málaga.
Guillermo Ochoa onderscheidde zich regelmatig op het WK en lijkt nu op weg naar Málaga.

Daniel Pablo Osvaldo is de zoveelste speler van Southampton die de club lijkt te gaan verlaten. Er is echter één significant verschil met de transfers van de andere spelers: de Italiaan mág weg van manager Ronald Koeman. De spits is volgens verschillende Engelse media overbodig en lijkt te vertrekken naar Internazionale.

Het laatste halfjaar speelde de 28-jarige Osvaldo al op huurbasis voor Juventus. De ex-speler van onder meer AS Roma, Espanyol, Bologna en Fiorentina zou nu op de nominatie staan om wederom verhuurd te worden, dit keer aan Inter. Hij zou in een ruildeal betrokken worden, waarbij de Algerijn Saphir Taïder de omgekeerde weg moet bewandelen.

Met de terugkeer van Thibaut Courtois naar Chelsea hing een vertrek van Petr Cech al langere tijd in de lucht, maar nu lijkt manager José Mourinho zelfs gedwongen te worden om de doelman te verkopen. Met de komst van Didier Drogba telt de selectie van de Londenaren namelijk achttien buitenlandse spelers, ouder dan 21 jaar.

Petr Cech en Fernando Torres wonnen vorig jaar nog de Europa League met Chelsea maar zouden nu mogen vertrekken uit Stamford Bridge.
Petr Cech en Fernando Torres wonnen vorig jaar nog de Europa League met Chelsea maar zouden nu mogen vertrekken uit Stamford Bridge.

Dat is er volgens de internationale regelgeving een te veel, waardoor er minimaal één speler Stamford Bridge moet verlaten. Naast Cech zouden volgens verschillende Engelse kranten ook Fernando Torres en John Obi Mikel op de nominatie staan te vertrekken. Feit is wel dat er voor Torres en Mikel minder interesse is dan voor de Tsjechische doelman.

Louis van Gaal bevestigde na afloop van het duel met Internazionale, in de strijd om de International Champions Cup, tegenover Sky Sports dat hij voor Manchester United nog op zoek is naar een versterking voor de achterste linie. 'Ik kijk allereerst naar de verdedigers die ik heb en zij doen het goed', moest de manager erkennen. 'Maar het klopt dat we nog op zoek zijn naar een versterking in de defensie, omdat er veel zijn vertrokken.'

Naast Arsenal is nu ook Bayern München in de race om de handtekening van Sami Khedira. Marca meldt dat de Duitsers de middenvelder pas volgende zomer over willen nemen, wanneer het contract van Khedira bij Real Madrid afloopt. De Londenaren blijven echter geïnteresseerd in een overgang van de 27-jarige Duitser. The Gunners zouden zelfs al een akkoord hebben bereikt met de Madrilenen; alleen de kersverse wereldkampioen zelf wil zijn krabbel nog niet zetten onder het aangeboden contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.