Transferdagboek 26/07: Di María, Ospina en Atsu

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/07: Di María, Ospina en Atsu

Vanuit Franse en Spaanse media zwellen de geruchten aan dat Angel Di María één dezer dagen overstapt naar Paris Saint-Germain. PSG en Real Madrid zijn het volgens AS eens geworden over een opvallende deal, waarbij Di María eerst voor een jaar gehuurd wordt pas daarna definitief overstapt van Madrid naar Parijs. Deze constructie is noodzakelijk omdat PSG vanwege de regels omtrent Financial Fair Play enigszins beperkt is in zijn vrijheid op de transfermarkt. Indien de club Di María daadwerkelijk aantrekt moet het ook nog zeker een speler verkopen. Voor een vertrek zijn Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore de belangrijkste kandidaten.

De transfer van doelman David Ospina van Olympique Nice naar Arsenal is zo goed als rond. Hoewel  beide clubs de laatste plooien nog moeten gladstrijken, sprak trainer Claude Puel zaterdag uit dat Ospina waarschijnlijk nog dit weekend speler van The Gunners wordt. In Londen moet de Colombiaanse international de strijd om een basisplaats aangaan met Wojciech Szczesny.

Christian Atsu (foto boven), die vorig seizoen door Chelsea bij Vitesse werd gestald, zou zijn kunsten volgend seizoen weleens kunnen vertonen bij Everton. The Toffees zijn met de Londense grootmacht in gesprek over het huren van de Ghanese WK-ganger. Naast Atsu wil Everton net als vorig seizoen ook Romelu Lukaku op huurbasis overnemen van The Blues. De kans dat die transfer rondkomt lijkt gering, terwijl Chelsea volgens Sky Sports wél open staat voor een leenbeurt van Atsu.

De link tussen Kevin Strootman en Manchester United werd deze zomer na de komst van manager Louis van Gaal al vaak gelegd. Dus werd de Nederlandse trainer voorafgaande aan het oefenduel tussen beide clubs gevraagd naar de 24-jarige middenvelder. 'Ik kan Strootman beoordelen, maar hij is voor meer dan zes maanden geblesseerd. We moeten wachten en zien hoe hij terugkomt', vertelde Van Gaal, die daarmee  de vermeende interesse op de lange baan schoof.

Daarmee hebben we nog niet alle geruchten rond United gehad, want als we Sportmediaset en Tuttusport mogen geloven zit er een ruildeal met Internazionale aan te komen. De Italiaanse club heeft interesse in spits Javier Hernández en wil Fredy Guarín graag in deze transfer betrekken, om de prijs te drukken. Chicharito kende een veelbelovende start van zijn periode bij United, maar afgelopen seizoen zat hij vooral op de reservebank.

Een opmerkelijk gerucht uit Spanje, waar Sport claimt dat Pep Guardiola zijn voormalig pupil Victor Valdés uit zijn lijden wil verlossen. De Spaanse doelman is transfervrij nadat zijn contract bij Barcelona afliep, maar door een knieblessure heeft hij nog geen nieuwe club kunnen vinden. De trainer van Bayern München overweegt nu om Valdés aan te trekken als concurrent voor Manuel Neuer, maar de keeper zelf heeft naar verluidt nog twijfels over zijn vooruitzicht op speeltijd in Beieren.

Pep Guardiola en Victor Valdés in hun periode bij Barcelona.
Pep Guardiola en Victor Valdés in hun periode bij Barcelona.

Sinds het vertrek van Cesare Prandelli wordt er druk gespeculeerd over de nieuwe bondscoach van Italië en als we Italiaanse media mogen geloven, is Roberto Mancini inmiddels favoriet. Antonio Conte, die onlangs vertrok bij Juventus, heeft volgens de berichtgeving het voorstel van de bond namelijk afgewezen.

Daarmee lijkt Mancini de lachende derde te worden. De voormalig coach van onder meer Internazionale en  Manchester City werd deze zomer ontslagen bij Galatasaray en heeft daardoor zijn handen vrij voor een nieuwe uitdaging.

De nieuwe Indiase Super League begint beetje bij beetje meer vorm te krijgen. Eerder werd al bekend dat de Zweedse ex-prof Fredrik Ljungberg in het Aziatische land aan de slag gaat, maar vermoedelijk komt daar een tweede grote naam bij: Alessandro Del Piero.

Tenminste, als we La Gazzetta dello Sport moeten geloven. De Italiaanse krant meldt namelijk dat de voormalig aanvaller van Juventus wel eens zou kunnen gaan spelen voor FC Pune City. Die club heeft een samenwerkingsverband met het Italiaanse Fiorentina, en is zodoende bij Del Piero uitgekomen. De 91-voudig international is transfervrij na zijn vertrekt bij Sydney FC.

We blijven nog even bij Fiorentina, want die club zou zich hebben gevoegd bij het lijstje clubs dat Southampton-trainer Ronald Koeman een plezier wil doen. De Nederlander wil namelijk af van spits Daniel Pablo Osvaldo. Na Internazionale, Juventus, Napoli en Sampdoria zou nu ook Fiorentina de langharige aanvaller willen overnemen.

Daniel Pablo Osvaldo (l) mag van Ronald Koeman zo snel mogelijk vertrekken bij Southampton.
Daniel Pablo Osvaldo (l) mag van Ronald Koeman zo snel mogelijk vertrekken bij Southampton.

De naam Douglas Costa dook de afgelopen tijd al veelvuldig op. Niet vanwege transferperikelen, maar omdat de Braziliaan in dienst van Shakhtar Donetsk na een oefenwedstrijd in het buitenland weigerde mee terug te vliegen naar Oekraïne. Dit omdat hij de situatie in het land te gevaarlijk zou vinden.

Nu wordt de naam van de 23-jarige spelmaker echter wél in verband gebracht met een eventuele transfer. Hij wordt door Engelse media gelinkt aan een aantal clubs in de Premier League, en niet de minste. Zowel Manchester United, Tottenham Hotspur als Arsenal zou Costa graag aan hun selectie willen toevoegen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Mario Mandzukic zal geen geweldig gevoel hebben overgehouden aan zijn presentatie bij Atlético Madrid. Vlak voor hij werd gepresenteerd aan de fans, scandeerden zij namelijk de naam van een andere spits: Fernando Torres. De Spanjaard in dienst van Chelsea lijkt zijn langste tijd in Londen te hebben gehad.

En dat is koren op de molen van de Atlético-fans. Zij zien Torres, kind van de club, liever vandaag dan morgen terugkeren op het oude nest. De vraag is hoe reeël dat is, aangezien de Madrilenen dus onlangs al Mandzukic aantrokken... De Kroaat zal het schimmenspel rondom Torres in ieder geval met argusogen volgen.

Sowieso zal hij zijn oren en ogen de komende tijd open moeten houden. Volgens het Spaanse AS is de Fransman Antoine Griezmann namelijk al dicht bij een overstap naar Atlético Madrid. En inderdaad: ook hij is een aanvaller. Dat wordt nog dringen daar voorin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.