Transferdagboek 20/01: Dybala, Higuaín en Traoré

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/01: Dybala, Higuaín en Traoré

Dit seizoen was Gonzalo Higuaín al twintig keer trefzeker in de Serie A en de 28-jarige Argentijn van Napoli werd ook meteen in verband gebracht met een transfer naar Bayern München. Maar die club heeft met Robert Lewandowski al een spits van wereldklasse en die begrijpt dan ook niets van de geruchten. 'Waarom heeft Bayern nog een spits nodig?', vraagt Lewandowski zich af tegenover Sport Bild. 'Ik heb geen extra concurrentie nodig om harder te trainen. Maar als Higuaín of een andere spits komt, ik zal mijn basisplaats behouden.'

Ajax en Everton werden al genoemd als nieuwe club voor Bertrand Traoré, maar de aanvaller van Chelsea zou volgens La Provence nu aangeboden zijn bij Olympique Marseille. Die club hoopte aanvankelijk Florian Thauvin terug te halen. De 22-jarige vleugelspeler komt bij Newcastle United namelijk zelden aan spelen toe. De Noord-Engelsen willen hem pas kwijt als er een vervanger is aangetrokken. Daardoor is Traoré nu een mogelijkheid. Vorig seizoen werd de speler uit Burkina Faso verhuurd aan Vitesse, maar dit seizoen kwam hij tot slechts 64 minuten in de hoofdmacht van Chelsea.

Dan over naar Real Madrid, dat deze maand zijn selectie nog hoopt te versterken vanwege de transferban die opgelegd werd door de wereldvoetbalbond (FIFA). De club zou zich nu hebben gemeld voor Paulo Dybala, die afgelopen zomer voor 35 miljoen euro de overstap maakte van Palermo naar Juventus. Na een weifelend begin maakt de 22-jarige Argentijn nu wekelijks veel indruk in Turijn. Dybala scoorde dit seizoen al elf keer in de Serie A. De kans is echter klein dat het tot een transfer komt, meldt La Sexta. Juve weigert simpelweg te onderhandelen over de spits.

Na het vertrek van Jorge Sampaoli als bondscoach van Chili werd Manuel Pellegrini al snel genoemd als zijn opvolger. De 62-jarige manager lijkt bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester City, aangezien Pep Guardiola in aantocht is. Pellegrini ziet de vacature echter voorlopig niet zitten. 'Ik wil in Europa als clubtrainer aan de slag blijven. De komende drie à vier jaar keer ik niet terug naar Chili', aldus de 62-jarige Chileen tegenover Radio Cooperativa.

Javier Hernández is behoorlijk op schot bij zijn nieuwe club Bayer Leverkusen, met al elf treffers in de Bundesliga. De voormalige speler van Manchester United staat wellicht voor een terugkeer naar de Premier League, want Jürgen Klopp wil Chicharito volgens Metro komende zomer naar Liverpool halen. The Reds kampen met veel blessures en bovendien zijn de zeven goals van huidig clubtopscorer Christian Benteke ook geen aantal om over naar huis te schrijven.

Maar dat betekent overigens niet dat de Belg al is afgeschreven. 'Jullie (de media, red.) zijn veel te snel in jullie oordeel', aldus Klopp. 'Als ik zoals jullie zou werken, zou ik spelers die één kans missen de volgende match al de laan uit moeten sturen. Blijf cool. Natuurlijk heeft hij een toekomst hier. Dat staat buiten kijf.'

Een andere Liverpool-aanvaller, Daniel Sturridge, wordt ook in verband gebracht met een vertrek van Anfield. West Ham United zou ruim 23 miljoen euro over hebben voor de zestienvoudig international van Engeland, meldt Brentwood Gazzette. Sinds hij in januari 2013 werd overgenomen van Chelsea, miste Sturridge liefst 76 wedstrijden door verschillende blessures. Dit seizoen kwam hij slechts zes duels in actie.

West Bromwich Albion heeft ontkend dat Saidi Berahino bezig was met een transfer. De aanvaller ontbrak dinsdag tijdens de gewonnen return in het toernooi om de FA Cup tegen Bristol City (0-1), waarna de speculaties over een nieuwe club op gang kwamen. Clubs als Chelsea, Tottenham Hotspur en Newcastle United werden deze maand al in verband gebracht met de 22-jarige jeugdinternational van Engeland, die volgens zijn huidige manager Tony Pulis te koop is mits aan de juiste prijs wordt voldaan. Berahino had echter last van zijn maag, zei Pulis op een persconferentie.

Louis van Gaal heeft bij Manchester United nog een contract tot medio 2017, maar diverse Engelse media melden vandaag dat hij overweegt na dit seizoen te stoppen. De Nederlander zou de druk en speculatie rondom zijn baan helemaal zat zijn. Indien Van Gaal daadwerkelijk vroegtijdig vertrekt, is er volgens The Mirror maar één kandidaat om hem op te volgen: José Mourinho.

Het is inmiddels een bekend gegeven dat Manchester United aanvallende problemen kent. Komt dat doordat de club te weinig kansen creëert, of te weinig kansen afmaakt? Van Gaal neigt volgens The Sun naar die laatste redenering en heeft daarom zijn pijlen gericht op een nieuwe spits. Het gaat om Romelu Lukaku, frontman van Everton. Het gaat voor United niet makkelijk worden de Belg los te weken op Goodison Park. Zijn prijskaartje bedraagt 84 miljoen euro. Bovendien zitten Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid én zijn ex-club Chelsea op het vinkentouw.

AC Milan heeft wat te vroeg gejuicht. De Rossoneri rekenden zich al rijk door het aanstaande vertrek van Luiz Adriano (foto) naar Jiangsu Suning uit China, maar de spits heeft volgens Italiaanse media een streep gezet door een vertrek naar Azië. Daarmee kan Milan waarschijnlijk fluiten naar de veertien miljoen euro die Jiangsu wilde betalen voor de spits.

Antalyaspor haalt al maandenlang dan de krantenkoppen met claims over de naderende komst van een vedette als Andrea Pirlo. De Italiaanse meester is nog niet waargenomen in de Turkse kuststad, maar waarschijnlijk strijkt er op korte termijn wel een andere middenvelder uit Italië neer. Het gaat om Alberto Nocerino, een dertigjarige middenvelder die bij Milan totaal overbodig geraakt is. Milan wil hem graag verkopen, maar Nocerino twijfelt aan een transfer naar de club waar José Morais begin januari Samuel Eto'o afloste als hoofdcoach. Hij heeft belangstelling van Panathinaikos achter de hand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.