Transferdagboek 19/09: Lucas, Bailey, Messi en Donnarumma

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 19/09: Lucas, Bailey, Messi en Donnarumma

José Mourinho hoopt in de winter Lucas Moura naar Manchester United te halen. De aanvaller is bij Paris Saint-Germain niet altijd zeker van een basisplaats en wordt door de Portugese manager gezien als de ideale versterking voor de rechterflank. De zaakwaarnemer van Lucas Moura bevestigt aan ESPN op de hoogte te zijn van de belangstelling van United.

Na Manchester United, Manchester City en Chelsea is nu ook Arsenal in de markt voor Antoine Griezmann. De aanvaller van Atlético Madrid, die honderd miljoen euro moet kosten, staat volgens The Daily Star hoog op het lijstje van manager Arsène Wenger gezien als de perfecte versterking. Griezmann zou een vertrek bij Atlético overwegen nu trainer Diego Simeone zijn contract verkort heeft tot medio 2018.

In augustus werd Ajax nog met hem in verband gebracht, maar inmiddels kan Leon Bailey een tussenstap naar de Europese top overslaan. Manchester City overweegt namelijk een bod uit te brengen op de negentienjarige aanvaller van RC Genk, meldt The Mirror. De Jamaicaan heeft veel indruk gemaakt op manager Pep Guardiola.

Diezelfde Guardiola had dit seizoen zomaar de beschikking kunnen hebben over Lionel Messi of Neymar. Volgens El Mundo Deportivo en The Sun heeft Manchester City geprobeerd de aanvallers los te weken. Tot drie keer toe vergaderde de club over Messi en Neymar. Zij werden gezien als een ideaal welkomstcadeau voor Guardiola, maar uiteindelijk lieten Messi en Neymar weten liever bij Barcelona te blijven.

Barcelona zelf is van plan om juist te shoppen in Engeland. De clubleiding en de technische staf zijn klaar met de problemen op de rechtsbackpositie sinds het vertrek van Daniel Alves naar Juventus. Aleix Vidal voldoet niet, Javier Mascherano speelt er liever niet en Rafinha en Sergi Roberto spelen het liefst als middenvelder. Om die reden gaat de Spaanse topclub alles op alles zetten om Héctor Bellerín binnen te halen. De razendsnelle rechtsback (21) maakt indruk bij Arsenal en komt bovendien voort uit de jeugdopleiding van Barça.

Eden Hazard schittert bij Chelsea, maar zijn jongere broertje Thorgan Hazard slaagde eerder niet in Londen. Bij Borussia Mönchengladbach speelt Hazard dit seizoen echter de sterren van de hemel en uitgerekend Chelsea zou hem terug naar Engeland willen halen. 'Maar ik voel me hier goed. Ik ben helemaal niet bezig met een transfer. Ik heb hier een langdurig contract getekend en focus me volledig op Borussia', laat de 23-jarige Hazard weten aan FOX.

Een andere Belg, Romelu Lukaku, is in gesprek met Everton over een nieuw contract. Chelsea meldde zich afgelopen zomer officieel voor de spits, die al eerder voor de Londenaren speelde. Everton liet Lukaku uiteindelijk echter niet gaan. Nu hoopt de club de aanvalsleider langer vast te leggen. 'We zijn in gesprek, dat klopt. Het is mogelijk dat hij blijft. In de zomer was de mededeling dat hij niet te koop was duidelijk en hij is erg gelukkig bij de club op dit moment', aldus zaakwaarnemer Mino Raiola in The Daily Mail. 'In Italië kan niemand hem betalen, ook Juventus niet. Buiten Engeland is hij alleen haalbaar voor PSG, Bayern München, Barcelona en Real Madrid.'

Vincenzo Montella, trainer van AC Milan, hoopt dat Raiola wel bereid is om Gianluigi Donnarumma voorlopig in Italië te laten spelen. De agent zei eerder: 'Gianluigi is een zeldzaam juweel en zeldzame juwelen verdienen het om in de mooiste etalages te liggen.' Milan wil echter verlengen met de zeventienjarige keeper. 'Hij hoeft zich geen zorgen te maken, Milan gaat zeker met hem verlengen. Raiola komt uit Zuid-Italië, net als Donnarumma en ik. Ik weet zeker dat Donnarumma gaat tekenen, wat Raiola ook zegt', aldus Montella tegen Rai. 'Dat zeg ik met een lach op mijn gezicht, want Mino is goed in zijn werk. Maar dat is het Milan-bestuur ook.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.