Transferdagboek 11/09: Ibrahimovic, Lingard en Fabregas

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 11/09: Ibrahimovic, Lingard en Fabregas

Na vijf wedstrijden en vijf doelpunten ligt er volgens Britse media voor het Zweedse fenomeen Zlatan Ibrahimovic alweer een nieuw contract klaar in Manchester. De nu 34-jarige aanvaller van United, die zaterdag de enige treffer van The Red Devils voor zijn rekening nam in het treffen met stadgenoot City (1-2 nederlaag), moet tot zijn 38ste te bewonderen zijn in The Theatre of Dreams. Deze zomer zette hij nog een krabbel onder een eenjarige verbintenis, met een optie voor nog een extra seizoen.

Naast Ibracadabra kan ook Jesse Lingard verlengen in Manchester. The Sunday People claimt dat de 23-jarige buitenspeler met de clubleiding spreekt over een nieuw contract tot medio 2020. Die gesprekken werden al gevoerd toen Louis van Gaal nog de scepter zwaaide op Old Trafford, maar zijn hervat nu ook diens opvolger José Mourinho gecharmeerd zegt te zijn van de jonge Engelsman.

Zlatan Ibrahimovic en Jesse Lingard, die beiden doel troffen in het duel met regerend landskampioen Leicester City om het Community Shield (1-2 zege), kunnen hun contracten verlengen bij Manchester United.
Zlatan Ibrahimovic en Jesse Lingard, die beiden doel troffen in het duel met regerend landskampioen Leicester City om het Community Shield (1-2 zege), kunnen hun contracten verlengen bij Manchester United.

Ook de clubleiding van Tottenham Hotspur is al bezig met de langetermijnplanning. De Londenaren hebben rechtsback Kyle Walker volgens The Sun een verbeterde en langere verbintenis aangeboden. De Engelsman kan bijtekenen tot medio 2021 en zou in de komende vijf jaar een slordige 23 miljoen euro kunnen verdienen. Beide partijen hebben naar verluidt al een akkoord bereikt.

Een akkoord lijkt er nu dan ook te komen tussen Steve Walsh en Troy Deeney (28). De nieuwe directeur voetbalzaken van het Everton van Ronald Koeman probeerde de aanvaller van Watford al in 2015 weg te kapen namens Leicester City, maar lijkt daar nu een jaar later in dienst van The Toffees pas in te slagen. The Sunday People weet dat Walsh hem in januari (al) naar Goodison Park wil halen.

Ook Cesc Fabregas kan een winterse transfer gaan maken, als we The Daily Express mogen geloven. De 29-jarige middenvelder hoeft niet op al te veel speeltijd te rekenen onder manager Antonio Conte. De Italiaan zou zijn Spaanse pupil toestemming hebben gegeven om uit te kijken naar een uitweg en die weg zou naar Italië kunnen leiden. Juventus en AC Milan zien  Fabregas namelijk graag komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.