Transferdagboek 10/09: Real Madrid, Lacazette en Tioté

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 10/09: Real Madrid, Lacazette en Tioté

Komt het in de winter alsnog van een transfer van Alexandre Lacazette naar Arsenal? Het Franse medium Le 10 Sport stelt dat de onderhandelingen tussen Olympique Lyon en de 25-jarige aanvaller over een nieuwe verbintenis zeer moeizaam verlopen. Lacazette dringt naar verluidt aan op een relatief lage gelimiteerde afkoopsom, iets waar de leiding van Lyon fel tegen gekant is. Arsenal flirtte de hele zomer met Lacazette en kwam uiteindelijk uit bij Lucas Pérez als alternatief.

Kalidou Koulibaly zou op het punt staan een nieuw contract te tekenen met Napoli, dat daarmee adequaat reageert op de concrete belangstelling die Chelsea en Everton gedurende de afgelopen transferperiode toonden voor de verdediger. De huidige verbintenis van de Senegalees loopt in 2019 af. Napoli wil Koulibaly tot medio 2021 binden én een gelimiteerde transfersom van negentig miljoen euro in de nieuwe overeenkomst laten opnemen, zo weet Sport Mediaset.

Real Madrid is er door het transferverbod van een jaar alles aan gelegen de huidige kern van de ploeg te behouden. Spaanse media berichten dat de clubleiding voornemens is om het contract met Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Gareth Bale en Toni Kroos open te breken en te verlengen. Ronaldo en Modric staan tot medio 2018 op de loonlijst, Bale tot halverwege 2019 en Kroos zelfs nog tot medio 2020.

Het bestrafte Real Madrid wil zijn sterkhouders, onder wie Toni Kroos (links) en Luka Modric, langer aan zich binden.
Het bestrafte Real Madrid wil zijn sterkhouders, onder wie Toni Kroos (links) en Luka Modric, langer aan zich binden.

Het is allemaal sneeuw van gisteren, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Atlético Madrid, Manchester United, Juventus en Paris Saint-Germain aasden op Christian Eriksen. De Deense spelmaker signeerde echter een nieuw contract met Tottenham Hotspur tot halverwege 2020, waardoor al deze clubs voorlopig kunnen fluiten naar de diensten van de ex-Ajacied. Volgens de London Evening Standard incasseert Eriksen nu 88.000 euro per week.

Cheick Tioté is een van de spelers die ondanks tal van geruchten bleef waar hij zat tijdens de voorbije transferperiode. De middenvelder van Newcastle United, in het verleden actief voor FC Twente, zag een overgang naar Galatasaray afketsen. The Northern Echo bericht dat Tioté zich in het gevlei heeft gespeeld van enkele clubs uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat treft, want de markt daar is nog enkele weken geopend.

West Ham United is bijna geslaagd in zijn langdurige missie om Reece Oxford langer aan de club te binden. De pas zeventienjarige verdediger annex controlerende middenvelder heeft nu voor Premier League-begrippen een salaris waar zijn meeste collega's niet eens voor uit bed komen. The Sun meldt evenwel dat de besprekingen over een aangepast (lees: verbeterd) contract zich in de afrondende fase bevinden. Oxford wordt geregeld aan tal van topclubs gelinkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.